Asigurarile private de sanatate, în pericol de sufocare [1]


  Piata asigurarilor private de sanatate este pusa în pericol de prevederile proiectului de lege cu privire la asigurarile voluntare de sanatate, spun companiile de asigurari

. Anul trecut, aceasta piata s-a ridicat la circa 7,4 mil. euro. Conform proiectului de lege, companiile care vând polite de asigurare de sanatate va trebui sa verifice, începând cu anul viitor, daca cei care le cumpara au platit contributiile de sanatate la stat.
"Daca va trebui sa facem acest lucru, înseamna ca nu va mai exista sistem de asigurari private de sanatate în România. Noi nu suntem organe de control si nu avem pârghiiile necesare pentru a ne verifica clientii", a declarat Livia Dragomir, directorul departamentului de asigurari accidente persoane în cadrul Allianz-Țiriac.
Directorul general al Generali Asigurari, Tudor Moldovan, spune ca nu va mai vinde polite de asigurare de sanatate în cazul în care va trebui sa le ceara clientilor dovada ca si-au platit contributiile la asigurarile sociale de sanatate. "Ar trebui sa angajez o armata de oameni care sa verifice daca sistemul public functioneaza si sa ma transform într-un mare birocrat", spune el. Aceasta prevedere era prezenta si în legea referitoare la asigurarile private de sanatate, promulgata cu doi ani în urma, dar care nu a fost aplicata deoarece nu au fost elaborate nici pâna în prezent normele.
Pe piata asigurarilor de sanatate activeaza în prezent cinci societati: Omniaisg Addenda, Aviva, Interamerican, Generali si Allianz-Țiriac, iar majoritatea clientilor acestora sunt companii care au cumparat astfel de polite pentru a le include în pachetele employee benefits, adica beneficii pe care le ofera angajatilor.


Publicat de : Angela Placinta
Data publicării: 06 Dec 2005 - 06:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11779&titlu=Asigurarile_private_de_sanatate__in_pericol_de_sufocare