Ambasadorul SUA in Romania si-a stabilit prioritatile [1]

Noul ambasador al SUA in Romania, Nicholas Taubman, si-a prezentat ieri prioritatile mandatului

. Punctele principale al misiunii lui Taubman sunt dezvoltarea mediului de afaceri in sensul dezvoltarii legaturilor economice cu Romania si schimbarea legislatiei cu privire la adoptiile internationale. In prezent, valoarea investitiilor directe americane in economia romaneasca se ridica la aproape 900 de milioane de dolari, adica locul cinci in Romania. In privinta adoptiilor internationale, aceasta a fost o problema semnalata de mai multe ori de autoritatile SUA, care sustin ca legislatia actuala limiteaza drepturile unui copil de a fi adotat in strainatate. Aceste puncte prioritare au fost dezbatute ieri, cand noul ambasador si-a prezentat, la Cotroceni scrisorile de acreditare in aceasta functie. O alta posibila preocupare a lui Taubman este problema concurentei din domeniul farmaceutic, pe care Ambasada SUA a calificat-o recent ca fiind restrictiva.

Nicholas Taubman este om de afaceri, a absolvit Universitatea din Pensilvania si este sustinator al Partidului Republican. In varsta de 75 de ani, ambasadorul este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din statul Virginia.


Publicat de : Mihaela Dinca
Data publicării: 06 Dec 2005 - 06:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11774&titlu=Ambasadorul_SUA_in_Romania_si_a_stabilit_prioritatile