PSD vrea o Strategie de securitate națională [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PSD.jpg" align=left vspace=5>Partidul Social Democrat (PSD) îl invită pe președintele Traian Băsescu să prezinte public o Strategie națională de securitate a României, a declarat luni, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu.

El susține că demersul ar fi trebuit să aibă loc încă de la începutul mandatului șefului statului și al membrilor Guvernului, în condițiile în care o astfel de strategie reprezintă, în orice țară democratică, elementul fundamental democratic al conducerii și coordonării elementelor de siguranță națională.

Solicitarea PSD vine în contextul vizitei de marți, 6 decembrie, a secretarului de stat al SUA, Condoleezza Rice, prilej cu care va fi semnat "Acordul de acces" privind amplasarea facilităților militare americane pe teritoriul României.
Cristian Diaconescu a salutat semnarea acordului cu SUA, menționând că evenimentul este concretizarea demersurilor inițiate începând cu anul 2002.

Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că este în interesul președintelui și al Guvernului să prezinte foarte clar felul în care acest demers se înscrie în ansamblul Strategiei naționale de securitate a României.
Publicat de : ---
Data publicării: 06 Dec 2005 - 06:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11750&titlu=PSD_vrea_o_Strategie_de_securitate_nationala