Avocații inculpaților din dosarul "Flota" au solicitat încetarea procesului [1]

Majoritatea avocaților acuzaților din dosarul "Flota" au solicitat, luni, magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), încetarea procesului penal, având în vedere că Traian Băsescu nu poate fi judecat pe timpul mandatului său de președinte al României decât pentru înaltă trădare, iar dosarul nu poate fi disjuns de cel al șefului statului.

De asemenea, apărătorii din cauză au cerut ridicarea sechestrului asiguratoriu pus pe bunurile unor inculpați. Avocatul lui Traian Băsescu, Dan Apostol, și-a exprimat încrederea în imparțialitatea completului de judecată, lăsând la aprecierea instanței decizia în acest caz.

Pe de altă parte, fostul ministru al Transporturilor, Aurel Novac a declarat: "În 1990, flota comercială a României însuma 288 de nave. În acest dosărel sunt analizate numai 16 nave. Mai sunt două nefuncționale la Petromin". De asemenea, Aurel Novac a afirmat că fostul procuror general al fostului Parchet Național Anticorupție (actualul Departament Național Anticorupție), Ioan Amarie, nu a semnat rechizitoriul. Judecătorii ÎCCJ au rămas în pronunțare față de solicitările din acest dosar.
Publicat de : ---
Data publicării: 06 Dec 2005 - 06:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11742&titlu=Avocatii_inculpatilor_din_dosarul___Flota___au_solicitat_incetarea_procesului