Traian Băsescu l-a primit pe noul ambasador agreat al SUA, Nicholas Taubman [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/BasescuTraian60x80.jpg" align=left vspace=5>Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit astăzi, 5 decembrie a.c., în audiență, pe Nicholas Taubman, noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Președintele Băsescu a adresat felicitări pentru desemnarea domnului Taubman ca ambasador în România, dând asigurări că autoritățile române vor acorda întregul sprijin pentru îndeplinirea mandatului cu care a fost investit. Seful statului și-a exprimat speranța că prezența ambasadorului Taubman la București va sprijini dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, astfel încât acestea să ajungă la nivelul dialogului politic.

Ambasadorul Taubman a transmis un mesaj din partea președintelui George W. Bush vizând reafirmarea interesului strategic al SUA pentru România și regiunea Mării Negre. Totodată, domnul ambasador a ținut să mulțumească pentru contribuția substanțială a României în lupta împotriva terorismului și promovarea agendei privind libertatea, care constituie o prioritate a Administrației americane.

În cadrul discuției a fost evocată și vizita Secretarului de Stat american, Condoleezza Rice, care se va afla la București pentru a semna Acordul de Acces privind facilitățile militare americane pe teritoriul României.
Publicat de : ---
Data publicării: 06 Dec 2005 - 06:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11708&titlu=Traian_Basescu_l_a_primit_pe_noul_ambasador_agreat_al_SUA__Nicholas_Taubman