Luni, 05 Decembrie 2005 - 08:54 AM Aleg.RO: PD îsi supune ministrii unui ?test de încredere?

Publicat de: ---

Gândul La mijlocul lunii, ministrii PD sunt asteptati, din nou, în fata partidului, pentru a da raportul . Spre deosebire de alte evenimente de acest fel, acum s-ar putea ca întalnirea cu membrii Colegiului Director sa fie trista pentru unii dintre titularii de portofolii. Surse din partid sustin ca mai multi lideri ai PD, printre care si vicepresedintele Ioan Oltean, doresc ca demnitarii partidului sa fie supusi si unui ?test de încredere?, pe care daca nu-l trec, sa fie schimbati din functii. ?Pana acum veneau, vorbeau mult si prost si nu li se întampla nimic. Acum poate se vor schimba lucrurile, activitatea ministrilor ar putea fi supusa votului. Daca nu primesc votul de încredere al Colegiului Director, unii dintre ei ar putea fi schimbati?, au declarat sursele. Potrivit surselor, întalnirea ar putea fi folosita de unele grupari pentru a-i ?sanctiona? pe ministrii care nu au raspuns solicitarilor lor sau nu le-au ajutat pentru a-si rezolva diferite afaceri. De asemenea, cu aceasta ocazie ar putea fi scosi din Guvern si cei care nu mai sunt în gratiile conducerii, dar se bucura înca de sustinerea presedintelui Traian Basescu. ?Daca nu vor primi votul de încredere al Colegiului Director si vor fi schimbati nimeni nu poate sa spuna nimic. Este vorba de democratia de partid ce trebuie respectata. Nu ?!?, au mai spus sursele. Dobre si Sulfina, din nou pe lista neagra
Unul dintre cei care s-ar putea vedea trecut pe banca de rezerve este ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. El are deja un ?cartonas galben? din partea presedintelui PD Emil Boc, pentru dezinteresul pe care l-a manifestat fata de autostrada Transilvania, iar pe culoarele partidului se vorbeste tot mai mult de o iminenta schimbare. Sursele sustin ca exista o grupare formata din parlamentari din Ardeal, care face presiuni puternice pentru ca ministrul sa fie înlocuit cu o persoana mai dornica sa demareze lucrarile la autostrada. In cazul în care Gheorghe Dobre va fi revocat din functie, pentru fotoliul lasat liber este dat ca favorit deputatul de Constanta Laurentiu Mironescu, impus pe listele parlamentare ale Aliantei D.A. chiar de presedintele Basescu. Pe lista neagra mai figureaza si ministrul Mediului, Sulfina Barbu. Chiar daca a scapat de prima remaniere, sursele sustin ca sunt lideri ai partidului care se doresc ministri si îi vaneaza postul.
Preda vrea ?procesul PSD?
Vicepresedintele PD Cezar Preda, doreste ca întalnirea cu ministrii sa aiba loc în data de 15 decembrie si sustine ca le va cere acestora sa prezinte si hotiile ministrilor PSD. ?Pe langa raportul lor de activitate astept sa vina sa ne prezinte fiecare ce au furat ministrii PSD. Se face un an de cand au preluat ministerele si pot sa spuna cu sigurata ce anume a fost furat?, a declarat Cezar Preda. Vicepresedintele PD a mai spus ca le va propune ministrilor sa prezinte hotiile PSD, separat, în conferinte de presa. (Mihai Somfelean)


(413 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PD îsi supune ministrii unui ?test de încredere? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.89737296104431 seconds.