Tăriceanu: Angajații MAI trebuie să arate toleranță zero față de crima organizată [1]

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu le cere angajaților Ministerului Administrației și Internelor să arate toleranță zero față de crima organizată, mafie și corupție, fenomene care pot pune în pericol integrarea României în Uniunea Europeană.

"Personal, nu vreau să mai văd clanuri de mafioți care blochează străzi, nu vreau să mai văd polițiști negociind cu mafia, nu vreau să mai văd polițiști care stau la masă cu infractori, cu excepția cazurilor de anchetă", a afirmat marți primul-ministru, care a fost prezent la prezentarea bilanțului MAI. El le-a spus șefilor Poliției să transmită subordonaților lor să păstreze distanța față de orice individ despre care știu că este infractor, afirmând că, exceptând cazurile de ofițeri sub acoperire, numerele de telefon ale polițiștilor nu au ce căuta în agendele infractorilor.

"Scoateți crima organizată de pe stradă. Curățați străzile, este mesajul pe care vi-l adresez", a continuat șeful guvernului, solicitând anihilarea clanurilor mafiote care au devenit notorii în comunitățile locale, unde fac legea, infiltrându-se chiar în anumite zone ale vieții publice.
Publicat de : ---
Data publicării: 11 Ian 2005 - 15:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=115&titlu=Tariceanu__Angajatii_MAI_trebuie_sa_arate_toleranta_zero_fata_de_crima_organizata