PSD a ajuns la mana lui Oprescu [1]

Senatorul Sorin Oprescu se pare ca le da mari batai de cap liderilor PSD.

Pentru ca nu a gasit un alt candidat la Primaria Capitalei, cu sanse reale de castig, ditamai partidul se vede nevoit acum sa joace dupa cum le canta senatorul, care, in continuare, ezita sa se pronunte cu privire la inscrierea sa in cursa electorala din aceasta primavara.


Daca la inceput s-a lasat convins de Ion Iliescu, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu sa candideze pentru a treia oara la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu s-a razgandit la mai putin de o saptamana. Organizatia de Bucuresti s-a pus apoi pe treaba si a comandat un sondaj care sa-i demonstreze senatorului ca, de aceasta data, nu mai exista posibilitatea de a pierde cursa electorala. Investigatia facuta la nivelul Capitalei l-a cotat pe Oprescu, potrivit unor surse din cadrul organizatiei, cu 60%, in timp ce toti ceilalti potentiali candidati din partea PSD - Marian Vanghelie, Vlad Dumitrescu, Dan Darabont, Doru Giugulea - au obtinut sub 10% din preferintele electoratului. Senatorul nu s-a lasat insa convins de rezultatul eforturilor intreprinse de colegii sai. In schimb, aceleasi surse sustin ca nu a mai fost la fel de categoric in a refuza oferta privind candidatura sa. Le-a comunicat mai-marilor partidului ca accepta propunerea, dar numai daca va fi lasat sa preia de la Dan Ioan Popescu sefia PSD Bucuresti.

Intre timp insa, Sorin Oprescu a plecat in Germania la un congres international de chirurgie, lasandu-i pe liderii partidului sa se agite cu desemnarea unui contracandidat pentru Adriean Videanu, reprezentantul Aliantei PNL-PD in cursa pentru primarie. Cat a fost plecat din tara, senatorul a refuzat chiar sa mai raspunda la telefon. "Asta e genul. Arunca bombe si dupa aia pleaca", ne-au declarat resemnati cativa din membrii organizatiei de Bucuresti.


De azi, pesedistii au candidat la primarie


Sorin Oprescu i-a incurcat atat de tare pe liderii PSD Bucuresti incat acestia s-au vazut nevoiti sa amane cu o zi sedinta saptamanala a Biroului Executiv Central, in urma careia sa se anunte candidatul la primarie. Initial, BExC era programat pentru ieri la ora 14.00, pentru ca apoi sedinta sa fie mutata la ora 18.00. "Este o problema de calendar, nu o incercare suplimentara de a-l convinge pe Sorin Oprescu de a candida pentru aceasta functie", s-a grabit sa precizeze vicepresedintele partidului, Mihai Tanasescu. Apoi, el a dat asigurari ca astazi va fi anuntata persoana care se va inscrie in cursa electorala. Motivul real al amanarii sedintei cu pricina il reprezinta insa faptul ca senatorul nu se afla la Bucuresti. "Noi stiam ca Oprescu vine astazi (ieri-n.r.) in tara, dar nu stiam la ce ora. De aceea am tot amanat. Trebuie sa ne spuna oficial, direct, care este decizia sa in privinta candidaturii", ne-a marturisit unul din membrii organizatiei.


Pentru a nu-si pierde scaunul, DIP isi arunca nepotul in cursa electorala


Recent, in cadrul unei sedinte a PSD Bucuresti s-a pus problema inscrierii in cursa electorala chiar a lui Dan Ioan Popescu. Pentru ca Sorin Oprescu refuza sa-si exprime un punct de vedere, cineva l-a intrebat pe Popescu daca nu candideaza el la primarie, in locul senatorului. "De ce nu?", ar fi fost raspunsul lui Dan Ioan Popescu, potrivit unor surse din interiorul organizatiei. Pe de alta parte, gurile rele spun ca liderul PSD Bucuresti nu se gandeste serios sa candideze, ci il pregateste pentru aceasta pe tanarul Vlad Dumitrescu, presedintele TSD pe Capitala, care nu ar fi altcineva decat nepotul sau. Solutia la care s-a gandit DIP ii tine neatins locul de presedinte de organizatie pentru ca nu il obliga sa renunte la aceasta functie asa cum ar face-o posibila candidatura a lui Sorin Oprescu.

Publicat de : Raluca Dumitriu
Data publicării: 15 Feb 2005 - 12:56
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1140&titlu=PSD_a_ajuns_la_mana_lui_Oprescu