PSD il vrea pe Basescu in instanta [1]

Fostul partid de guvernamant, PSD, prin portavocea Antonie Iorgovan, a cerut, in plenul Senatului, ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa se sesizeze in legatura cu cazul "locuintelor" presedintelui Basescu.

Potrivit lui Iorgovan, seful statului se face vinovat de abuz in serviciu, fals in declaratii si uz de fals. "Aceasta este incadrarea sub aspect penal a faptului ca a mintit si a obtinut avantaje prin minciuna, inseamna un concurs real de infractiune", si-a justificat senatorul PSD atacul la presedinte, generat de modul in care acesta si-a achizitionat locuinta din zona Foisor. "De altfel, PSD isi va rezerva dreptul de a formula un denunt penal expres", a continuat Iorgovan, explicand ca presedintele are toate sansele ca peste aproximativ sase luni,sa dea socoteala pentru faptele sale in fata instantei. "Fiind presedintele Romaniei, nu este in afara raspunderii, chiar daca se bucura de imunitate. Potrivit legii, nu poate fi tras la raspundere pentru voturi si opinii politice exprimate in exercitiul mandatului, dar nu pentru fapte savarsite inainte si dupa mandat", a mai spus senatorul PSD. "Nu l-a pus nimeni pe cetateanul Basescu sa faca asemenea magarii, pe baza carora o echipa de juristi din PSD, printre care si eu, a redactat un denunt pe care il vom depune maine (azi - n.r.) si pe care il vom raspandi in toata tara", si-a incheiat Iorgovan pledoaria virulenta la adresa "corsarului moralist".
Publicat de : Deleanu Valentina
Data publicării: 15 Feb 2005 - 12:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1139&titlu=PSD_il_vrea_pe_Basescu_in_instanta