Miss Mamaie, mister Tataie [1]

    “Saptamana Bunicilor“ a luat sfarsit marti cu o petrecere pe cinste in care pensionarii si-au desemnat regele si regina, precum si printul si printesa acestui an

. Titlurile au fost acordate in urma unui concurs de dans.

Bunicii bucuresteni si-au ales marti seara regele si regina in urma unui concurs de dans. Imbracati la patru ace si cu o pofta nebuna de viata, batranii au lasat povara anilor de-o parte. Peste 400 de varstnici, gatiti nevoie mare, doamnele cu rochii dantelate si domnii de asemenea cocheti, la cravata si costum, au petrecut pret de cinci ore si s-au distrat mai bine ca in tinerete. Marele eveniment s-a desfasurat intr-o ambianta placuta la Clubul Escape dupa o saptamana ce le-a fost dedicata in intregime, cu spectacole de teatru si diverse concursuri. Pensionarii s-au delectat la “Balul Bunicilor“ cu muzica artistilor Floarea Calota, Elena Merisoreanu, Narcisa Suciu, Alexandru Arsinel, Victor Socaciu si Luminita Anghel, iar 120 de perechi s-au inscris la concursul “Regele si regina balului“.

Vrajiti de Trident

Daca melodiile vechi, de care ii leaga amintiri placute, i-au transpus in vremurile de odinioara, petrecaretii s-au aratat mai mult decat incantati de muzica noua, antrenanta, pe care au recunoscut ca o stiau de la nepoti. Deliciul serii l-au reprezentat insa fetele de la Trident care i-au facut pe varstnici sa-si lase povara anilor la o parte si sa danseze pe ritmurile antrenante. Ringul de dans s-a dovedit neincapator tinand cont de pofta de viata a bunicilor. Si cum aici nu mai aveai loc sa mai arunci un ac, cei mai abili s-au orientat si spre locul de la etaj. Chiar si printre mese, oamenii au incins hore si si-au lasat grijile de-o parte. Cu un ochi la tinerele apetisante de pe scena si cu urechea “vrajita“ de ritmurile muzicii, pensionarii s-au distrat pe cinste. Dupa ce si-au terminat spectacolul, fetele de la Trident au fost luate pe sus de varstnici care le-au invartit mai multe hore. Au venit chiar si batranei pe care puterile nu-i mai tineau pentru un dans, cu toate astea mainile nu le stateau in loc. Ii antrenau pe ceilalti aplaudand. “Pe vremea noastra organizam petreceri la care nu stateam nici un moment, si-acum facem aceleasi lucru, nu suntem batrani decat pe dinafara“, ne-a declarat dand din cap pe ritmul muzicii un batranel.

Charlot, pe gheata

Cu baloane colorate in forma de inima in mana pe care erau inscriptionate numerele din concurs, cuplurile de bunici au dansat ore intregi, uitand de pensia mica si de cozile de la medicamente. Prin multimea petrecareata l-am zarit pe Charlie Chaplin. Intr-adevar, nu era cel real, insa la o prima vedere puteai sa juri ca-i asa. Ne apropiem si vrem sa intram in vorba cu batranul energic. Inainte de toate, face insa o reverenta si isi scoate palaria in stilul caracteristic al personajului pe care-l intruchipeaza. Sub mustata ingusta si palaria asezata strategic, aflam ca se ascunde un batranel de 79 de ani, care si astazi, dupa zeci de ani il intruchipeaza pe Charlot, cum ii spune el, si nu oricum, ci pe gheata.
“Am facut o pasiune pentru Charlie Chaplin cu ani in urma, i-am studiat la vremea aceea gesturile si gagurile amanuntit si de atunci sufletul petrecerilor este Charlot“, ne spune Gradinescu Alexandru. Si ca sa fie o copie si mai fidela a personajului pe care spune ca-l adora, batranelul a venit neinsotit, ca un “vagabond singuratic.“

Cinci ore de zbantuiala

La finalul celor cinci ore, castigatorii concusului au fost stabiliti in urma aplauzelor. Cei mai elogiati au fost neobositii bunici Araldina Rata si Dumitru Nicolaescu, care au fost declarati astfel regina si regele balului. Fiecare a primit cate un premiu in valoare de doua milioane de lei vechi, cateva electrocasnice si un sejur de o saptamana la Neptun. Acestia nu au fost singurii castigatori, balul a avut de asemenea si un print si o printesa, precum si un vicerege si o viceregina. “Saptamana Bunicilor“ este un eveniment organizat anual de Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Asociatia Nationala a Pensionarilor din Romania si cu Asociatia “Pro Familia“.
Publicat de : Maria Berindei
Data publicării: 03 Dec 2005 - 07:13
 

Link ştire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11359&titlu=Miss_Mamaie__mister_Tataie