PSD va anunta azi numele candidatului sau la Primaria Capitalei [1]

Vicepresedintele PSD Mihai Tanasescu a declarat ieri ca organizatia PSD Bucuresti va nominaliza in cursul zilei de astazi candidatul care se va inscrie in competitia electorala pentru Primaria Generala a Capitalei.

Tanasescu a precizat ca anuntul va fi facut de presedintele filialei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, dupa ce in cursul diminetii de astazi va avea consultari cu filialele partidului din cele sase sectoare ale Capitalei. Tanasescu a mentionat ca amanarea pentru astazi a Biroului Executiv PSD Bucuresti nu inseamna ca se trage de timp in incercarea de a-l convinge pe Sorin Oprescu sa candideze. Tanasescu a aratat ca partidul nu-i va impune acestuia sa intre cu orice pret in competitia electorala, daca el nu doreste acest lucru. Pe de alta parte, senatorul Ion Iliescu a declarat, dupa Delegatia Permanenta a partidului, ca decizia de a amana nominalizarea candidatului social-democrat pentru Primaria Capitalei se datoreaza in primul rand faptului ca Sorin Oprescu nu se afla in acest moment in tara, iar partidul trebuie sa cunoasca si opinia acestuia in privinta candidaturii pentru Bucuresti.

Iliescu:
“Nu vad o alternativa la candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei”

Presedintele grupului senatorial al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri ca il intelege pe colegul sau Sorin Oprescu, care ezita in privinta acceptarii unei noi candidaturi pentru functia de primar general al Capitalei.Intrebat daca vede o alternativa la aceasta candidatura, Iliescu a raspuns ca nu. “Eu cred ca nu, dar o sa vedem. (...) Am inteles indoielile lui, a avut omul doua esecuri, n-ar vrea sa-l aiba si pe al treilea”, a spus Iliescu, dupa sedinta grupului PSD din Senat. El a reamintit ca decizia finala privind desemnarea candidatului PSD pentru Primaria Capitalei va fi luata in cadrul organizatiei Bucuresti. Liderul social-democrat a mentionat ca nu doreste sa se amestece in problema PSD Bucuresti, dar, daca poate ajuta, isi va exprima o parere in privinta celui mai bun candidat.

Tanasescu: “Actualul guvern nu poate gestiona problemele financiare ale tarii”

Mihai Tanasescu, fost ministru al finantelor, a mentionat ca actualul guvern ale serioase dificultati in a gestiona problemele economice si financiare ale tarii. Tanasescu a reactionat la criticile formulate de presedintele interimar al PD, Emil Boc, care a acuzat faptul ca fostul guvern social-democrat a lasat “mostenire” o gaura de 17 mii de miliarde de lei la bugetul statului. “Acuzatiile lui Emil Boc nu arata decat o disperare politica, avand in vedere disfunctionalitatile care se inregistreaza in prezent la nivelul actualului guvern si incapacitatea coalitiei de guvernare de a tine sub control lucrurile. Ne indreptam tot mai mult spre un scenariu 1996-2000, aceasta fiind si concluzia multor analisti politici si economici care urmaresc evolutia lucrurilor in aceasta perioada”, a afirmat Mihai Tanasescu. “Filozofia bugetara pe care noi am avut-o in vedere este cu totul alta decat cea pe care actuala guvernare incearca sa o puna in practica. Cand acuza faptul ca de la buget lipsesc peste 17 mii de miliarde de lei, Emil Boc vrea de fapt sa abata atentia de la problemele cu care se confrunta PD, Alianta D.A. si Guvernul vizavi de masurile luate fara o analiza atenta a consecintelor”, a spus pesedistul. Tanasescu a mai anuntat ca Delegatia Permanenta a partidului, reunita ieri, a fost de acord ca un numar de opt secretari executivi sa conduca departamentele PSD pana la congresul din aprilie.

Publicat de : I. Badea
Data publicării: 15 Feb 2005 - 09:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1132&titlu=PSD_va_anunta_azi_numele_candidatului_sau_la_Primaria_Capitalei