Membrii CNSAS, nemulțumiți de faptul că la Cotroceni i-a reprezentat Patapievici [1]

O vie nemulțumire în rândul membrilor Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități a generat mărturisirea făcută de Traian Băsescu, într-un interviu televizat, referitoare la întâlnirile pe care le-a avut pe această temă cu directorul SRI, Radu Timofte, și cu Horia Roman Patapievici, membru în CNSAS.

Nemulțumirea este legată de faptul că statutul lui Patapievici nu-i permite acestuia să reprezinte instituția, el nefiind decât unul dintre cei 11 membri, atribuțiile de reprezentare revenindu-i președintelui George Onișoru.

În plus, Patapievici nici măcar nu și-a informat colegii în legătură cu această consultare, care a avut loc cu mai bine de o săptămână în urmă. Unul dintre cei mai vehemenți critici ai atitudinii lui Patapievici s-a dovedit a fi chiar Mircea Dinescu, care i-a reproșat acest lucru într-o manieră specifică.

La solicitarea Agenției AMOS News, președintele Onișoru nu a dorit să comenteze acest aspect, menționând însă directa subordonare a instituției pe care o conduce către Parlament. ''Deocamdată ,,șeful'' meu e dl Văcăroiu, dar voi răspunde oricărei solicitări venite din partea instituției prezidențiale.''
Publicat de : ---
Data publicării: 11 Ian 2005 - 15:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=113&titlu=Membrii_CNSAS__nemultumiti_de_faptul_ca_la_Cotroceni_i_a_reprezentat_Patapievici