PNL si PD se revopsesc în portocaliu [1]

Site-ul www

.da.ro, care prezenta, în campania electorala, informatii despre activitatile Aliantei si poze cu Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu printre alegatori, nu mai poate fi accesat din luna iunie a acestui an. ?N-a mai avut cine sa-l administreze?, suna explicatia oficiala. Cusut cu ata alba, motivul este definitoriu pentru modul cum au evoluat, dupa alegeri, relatiile dintre cele doua partide. Neîntelegerile la varf dintre Basescu si Tariceanu s-au repercutat asupra PNL si PD, care au început sa se bata pentru suprematia electorala nu atat în interiorul Aliantei, cat în afara ei. Pagina de internet a Aliantei nici nu-si mai avea rostul, întrucat singurul lucru pe care-l faceau cele doua partide împreuna era sa se certe. In aceste conditii, liberalii si democratii si-au revitalizat web site-urile proprii. Fiecare dintre paginile de internet ale celor doua partide contine informatii despre structurile de conducere, presedintii lor, istoria (în cazul PNL ? de la 1875, din vremea coalitiei de la Mazar-Pasa), programele politice si demnitarii. Nicaieri nu se face, însa, vreo referire la Alianta D.A. Banner-ul Aliantei, acoperit de cel al partidelor
In timpul campaniei electorale si în primele luni de la preluarea guvernarii, nici unul dintre liderii PNL sau PD nu concepeau sa vorbeasca public fara sa aiba în spate banner-ul portocaliu al Aliantei. Imediat dupa instalarea erei glaciare între Palatele Cotroceni si Victoria, banner-ul Aliantei a disparut. Liberalii si-au comandat unul nou, în culorile liberale - albastru cu galben ? pe care este prezentata sigla PNL. O lunga perioada nu s-au tinut conferinte de presa la partid, pentru ca nu exista un astfel de banner. Liderii PNL tineau mortis sa se identifice cu partidul. La PD ? aceeasi situatie. Banner-ul Aliantei a fost acoperit de cel al PD, cu trandafirul albastru pe fond portocaliu, noua culoare asumata de democrati dupa reorientarea catre crestin-democratie.
Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, sustine ca nu a fost vorba despre o actiune premeditata a celor doua partide de a scapa de simbolurile electorale ale Aliantei. ?Am comandat chiar un banner nou cu însemnele Aliantei, care va fi afisat cel putin în sediul nostru?, precizeaza Motreanu.
Resuscitarea Comisiei pentru programe economice
Structurile politice ale Aliantei au functionat constant. Consiliul National de Coordonare (CNC) s-a întrunit saptamanal, cu o sincopa de o luna în perioada vacantei de vara. Dupa marea împacare de saptamana trecuta, CNC va fi si el revigorat. In curand, componenta lui se va restrange, pentru ca doar liderii ?cu greutate? sa aiba acces la deciziile politice importante si, mai ales, pentru ca ?vorbaretii? sa nu mai povesteasca presei despre certurile din interiorul Aliantei. A fost reînviata asa-numita Comisie pentru programe economice, autoarea Programului de guvernare al Cabinetului Tariceanu. Liberalii si-au schimbat oamenii pe care-i trimisesera, în campanie, în aceasta comisie, trimitand numele sonore precum ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, cel al Agriculturii, Gheorghe Flutur, cel al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pe vicepresedintele Dan Radu Rusanu si pe ministrul pentru controlul fondurilor comunitare, Cristian David. In proiect se afla si înfiintarea unui departament comun de comunicare, sub conducerea purtatorului de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu. Prima actiune publica menita sa relanseze Alianta D.A. este programata pe 15 ianuarie, cand, în prezenta a peste 1.000 de liberali si democrati, vor fi prezentate triumfator succesele primului an de guvernare portocalie.
Publicat de : Liliana RUSE, Mihai
Data publicării: 03 Dec 2005 - 06:23
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11256&titlu=PNL_si_PD_se_revopsesc_in_portocaliu