Ministra Boagiu&colegele ? manechine de caritate [1]

Intai au împrastiat aburi parfumati în sala, apoi au facut întuneric si au pornit ace verzi din laser

. Acele s-au îngrosat pana s-au facut valuri. Curgeau ca hologramele peste capetele oamenilor, sa dea impresia ca te afli pe fundul marii. Apoi a aparut pe scena Anca Boagiu. In rochie rosie de primit Oscar-uri, o amestecatura de tul, tafta si organza, pana-n pamant. Corset decoltat si coc de mireasa. Umeri goi. Zambet încremenit, înfundat în pometi. S-a plimbat cateva secunde pe scena cu pasi mici si nesi-guri, s-a uitat în dreapta, în stanga, în sus si-n jos, s-a învartit încetisor, teapana ca o pasare împaiata si a plecat. Dupa ea a intrat o deputata PD mai tanara - Monica Ridzi. Cu pantofi sclipiciosi de cantareata si rochie bleu cu funda pe sold. Urmatoarea, Anca Constantinescu. ?Vicepresedinte PD la sectorul 1, inginer si om de afaceri?, a laudat-o la microfon Mona Musca, prezentatoarea serii.
Deputata s-a fastacit nitel în rochia de catifea satinata si brocart pretios, apoi a prins încredere, s-a fatait prin toate colturile scenei, si parca nici nu-i venea sa mai coboare. Zambet ? la Lady Di, aer si mers natural, ca acasa ? deputata PD Mihaela Stirbu. Si-a spanzurat un colan greu, gros si luuung. Dupa aia a navalit pe scena o blonda cu parul ravasit, plutind ganditoare cu ochii-n pamant, ca eroinele de telenovela. Nevasta lui Varujan Vosganian. Artista cu diploma: absolventa de Conservator, cu premii si burse internationale? ?Rochie discreta, dar si provocatoare?, nu s-a putut abtine Mona Musca, cu ochii la taftaua mulata în sus si înfoiata de la brau în jos. Din înfoiala alba se iteau bine genunchii doamnei Vosganian. In spate, taftaua se termina într-o coada despicata în doua. Domnii Coalitiei din sala si-au tinut respiratia un moment: intra prima pesedista a serii. Rovana Plumb. Mai slaba ca niciodata si nitel aplecata. Si-a pus o rochie roz, mulata, cu fund si burta. Matase naturala, broderie cu margele si paiete. In mers a facut smecherii cu gleznele ? si le-a împletit artistic în mers, ca manechinele adevarate, si le-a desfacut, apoi iar si le-a încrucisat. Cand sa-si traga sufletul si barbatii din sala, a coborat senatoarea platinata a PD-ului, Cornelia Cazacu. Zdravana, durdulie. S-a încins toata în corset si dantele. Cu pleata rotunda ca mingea si înfoiata zece centimetri, ca aura de sfant. S-au mai plimbat pe scena cele mai fine picioare ale serii (posesoare: deputata PNL Raluca Turcan), un coc ca de pe vremea Xenei cea razboinica, al liberalei Ionela Burchental Pop, fosta Miss Romania în ?94, actuala euroobservatoare Roberta Anastase si înca un coc. Intepat cu pene negre, de data asta. Al coregrafei Liliana Iorgulescu, ajunsa deputat PNL si nevasta de ministru al Culturii.

Ultima a fost colega de partid Norica Nicolai. In marea pedisto-liberala au strecurat si ultima picatura pesedista: Rodica Nassar. Si-a îndesat flori în decolteul dolofan, si a topait  pe scena, sa-i salte sanii la fiecare pas. Penultima a fost Miorita Videanu, nevasta primarului Capitalei. Si, desertul? Anca Boagiu s-a îmbracat în mireasa, cu buchet de flori cu tot. A apucat microfonul în mana si a rostit, cu vocea tremurata, dulcegarii de mirese. Durerea cea mare a fost la licitatie. Barbatii din sala s-au perpelit continuu. Mona Musca a asudat la microfon, întepandu-i în vorbe pe diplomatii înfipti în scaune, sa-i determine sa cumpere rochiile macar de rusine. S-a pornit de la 1000 de euro bucata. Rochia rosie a Ancai Boagiu a fost cumparata de colegul de partid Costica Canacheu cu 1.400 de euro, sa i-o daruiasca înapoi ministrei. Rochia Rovanei Plumb a luat-o chiar barbatul ei, cu 1.300 de euro. Cica vrea sa-si puna nevasta sa umble prin casa îmbracata cu ea. Pentru rochia de mireasa, barbatul Corneliei Cazacu a scos 2.500 de euro. Cu chiu, cu vai, s-au urnit si altii sa liciteze si pana la urma s-au strans 21.000 de euro. Parada a fost organizata de fundatia ?Noi?.       


Publicat de : Alina BĂDĂLAN
Data publicării: 02 Dec 2005 - 07:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11190&titlu=Ministra_Boagiu&_amp_colegele_?_manechine_de_caritate