Suceava: Ziua Națională a României fără fasole și ciolan [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Iconuri/mapflag/RO_mf.gif" align=left vspace=5>La Suceava, Ziua Națională a României a fost la fel de mohorîta ca vremea. Autoritatile sucevene au considerat ca este suficient sa marcheze aceasta zi doar printr-o simpla depunere de coroane la Monumentul eroilor din Cimitirul Pacea.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui ceremonial militar, fiind precedat de o slujbă religioasa oficiată de un sobor de preoți.

Au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei, partidelor politice, dar și din partea instituțiilor descentrallizate ale statului.

După ce au stat aproape o jumătate de oră și au înghețat de frig doi elevi de la Școala Generală nr.8 din Suceava nerăbdători și emoțonață au fost opriți de un cadru militar care le-a spus că prioritatea o au oficialitățile.

Sucevenii nu au avut parte de vestita fasole cu ciolan în schimb oficialitățile au organizat o masă festivă la fostul restaurant al partidului la care au participat șefii aproape a tuturor instituțiilor din județ.

Preparatele au fost de două feluri pentru cei care postesc dar și pentru cei care vor să mînînce preparate din carne. Drept bautură nu a lipsit afinata bucovineană și vinul în loc de șampanie.

Sucevenii de rînd sunt invitați însă de primarul Ioan Lungu astăzi,începînd cu ora 17.00, în fața Casei Culturii la aprinderea bradului de Craciun.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 02 Dec 2005 - 07:42
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11151&titlu=Suceava__Ziua_Nationala_a_Romaniei_fara_fasole_si_ciolan