Ion Iliescu recunoaste ca PSD nu are candidat pentru Capitala [1]

PSD Bucuresti a amanat ieri nominalizarea candidatului la Primaria Capitalei programata pentru aseara, pentru ca singurul "valabil" pe care il are partidul - Sorin Oprescu - era plecat din tara.

Insa daca pesedistii bucuresteni nu vor reusi sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa candideze din nou pentru Primaria Capitalei, rolul de negociator va fi preluat, cu mana forte, de catre Ion Iliescu. El a declarat ieri ca va incerca sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa candideze. Fireste, daca organizatia PSD Bucuresti ii va cere acest lucru.
Raspunzand intrebarilor ziaristilor daca va avea o intrevedere cu Sorin Oprescu, Ion Iliescu a declarat enigmatic: "Poate..., sa vedem, daca pot sa-i ajut cu ceva, o s-o fac". Intr-un final, Iliescu a lasat incertitudinile la o parte si a afirmat ca va incerca sa-l convinga pe Oprescu daca mai intai colegii din PSD Bucuresti ii vor solicita acest lucru. "Daca mi se va cere parerea, am sa incerc, desigur, sa vorbesc cu el (n.r. - cu Sorin Oprescu)", a spus Iliescu.
Mai mult decat atat, Iliescu nici nu vede o alta persoana care ar putea candida in locul lui Oprescu. "Eu cred ca nu avem alternativa..., dar sa vedem...", a mai spus fostul sef al statului, care a tinut sa sublinieze ca intelege ezitarile lui Oprescu: "Am inteles indoielile lui, dupa doua esecuri nu vrea sa-l aiba si pe al treilea, este de inteles".
In alta ordine de idei, fostul presedinte a exclus categoric posibilitatea ca Mircea Geoana sa intre din nou in lupta pentru Capitala.
Publicat de : A. Dutulescu, T. P.
Data publicării: 15 Feb 2005 - 09:14
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1113&titlu=Ion_Iliescu_recunoaste_ca_PSD_nu_are_candidat_pentru_Capitala