Tăriceanu a primit solii provinciilor românești [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/TariceanuCalin3_60x.jpg" align=left vspace=5>Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a participat, joi, la ceremonia de primire a solilor provinciilor românești, organizată în fiecare an, de Ziua Națională, la Sala Unirii din Alba Iulia.

Întâmpinat cu pâine și sare, premierul a fost însoțit de miniștrii muncii, Gheorghe Barbu, finanțelor, Sebastian Vlădescu, apărării, Teodor Atanasiu, agriculturii, Gheorghe Flutur, culturii și cultelor, Adrian Iorgulescu și de consilierul prezidențial Theodor Stolojan.

Din partea provinciilor istorice românești au prezentat mesaje de salut primarul din Iași, Gheorghe Nechita, primarul din Târgoviște, Iulian Furcoiu, și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. "Trăim un moment solemn, dar și de mare bucurie. Este un moment solemn pentru că toți simțim datoria să plătim un tribut de recunoștință marilor înaintași care au contribuit decisiv la realizarea Marii Uniri. Mă gândesc, în primul rând, la cel care era simbolul statului, Regele Ferdinand, și la acel om politic care prin înțelepciunea lui a reușit să îndeplinească acest vis de secole, Ionel Brătianu. Este și un moment de bucurie pentru că astăzi ne regăsim cu toții, reprezentanții tuturor regiunilor din țară, strânși la Alba Iulia, oraș care rămâne în sufletul și mintea românilor, locul în care trăim bucuria acestei zile cu toții", a spus premierul.

Ceremonia de primire a solilor provinciilor românești s-a încheiat cu Hora Unirii în care s-au prins toți cei prezenți. Sala Unirii este locul în care la 1 Decembrie 1918 s-a desfășurat ședința celor 1.228 de delegați sosiți din toată țara la Marea Adunare Națională în care s-a proclamat Marea Unire
Publicat de : ---
Data publicării: 02 Dec 2005 - 06:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=11089&titlu=Tariceanu_a_primit_solii_provinciilor_romanesti