După câștigarea prefecturii, udemeriștii covăsneni vor din nou inscripție cu 'Ținutul Secuiesc' [1]

Udemeriștii covăsneni se joacă cu focul. După ce și-au suit în cap toată suflarea politichiei românești județene prin obținerea prefecturii, filiala UDMR pune și mai multe paie anunțând că nu va renunța la intenția de amplasare a plăcuței cu inscripția "Ținutul Secuiesc".

În același timp însă, udemeriștii îi invită la dialog pe aliații locali, pentru a purta discuții cu privire la conlucrarea pentru crearea unui climat prielnic în zonă pentru investitorii străini.

Senatorul UDMR Puskas Balint a declarat marți, că UDMR Covasna nu renunță la amplasarea plăcuței cu "ținutul Secuiesc". “Vom pune o plăcuță sculptată din lemn și vom solicita toate aprobările necesare pentru delimitarea acestei zone etno-culturale”, a precizat senatorul UDMR.

Udemeriștii nu au de gând de altfel să treacă cu vederea nici afrontul adus de către Poliția covăsneană care, În luna noiembrie, a oprit acțiunea de amplasare a primului panou cu inscripția "ținutul Secuiesc", la granița dintre județele Covasna și Brașov. Puskas a spus că a înaintat în acest sens un memoriu Ministerului Administrației și Internelor, conducerii Parlamentului și Guvernului, precum și celor 25 de ambasade ale țărilor UE și la Bruxelles.

Între timp, IPJ Covasna și Parchetul Tribunalului Covasna au trimis spre soluționare dosarul privind amplasarea panoului inscripționat cu "ținutul Secuiesc" Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, întrucât în dosar sunt implicați și parlamentari.

Când vine însă vorba domeniul de afaceri, udemeriștii par deschiși la orice dialog inclusiv cu rivalii lor politici. Puskas a anunțat că filiala sa invită la discuții, la sfârșitul acestei săptămâni, conducerea filialelor Alianței D.A. și PUR din județ, pentru a purta discuții cu privire la conlucrarea pentru crearea unui climat prielnic în zonă pentru investitorii străini.

"Accept faptul că pentru numirea prefectului în județului Covasna partidele politice au dus o luptă politică, dar acum a venit timpul să și lucrăm", a arătat Puskas. "Nu dorim un monopol de putere în județ, ci o colaborare", a adăugat Puskas.

Senatorul UDMR apreciază că este foarte greu să se pornească la drum în condițiile în care liderii partidelor, în loc să caute posibilitatea de colaborare, au închis toate porțile și nu au dorit să colaboreze cu UDMR chiar înainte ca prefectul să fie numit.

În ceeace privește numirea prefectului din partea Uniunii, senatorul UDMR susține că acesta va contribui al echilibrarea stării actuale de lucruri. “În decursul anilor, Prefectura Covasna a practicat două modalități de aplicare a legilor, una față de instituțiile conduse de maghiari și una față de cele conduse de români", a susținut Puskas, apreciind că de acum încolo nu vor mai avea loc discriminări.

"Nu vor mai fi excepții pentru ca unele localități să primească bani separat, numai pentru faptul că sunt conduse de primari de o anumită coloratură politică. De acum încolo, va domni legalitatea în județ și toată lumea va fi tratată la fel”, a afirmat senatorul UDMR.
Publicat de : Marius NEGULESCU
Data publicării: 11 Ian 2005 - 14:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=110&titlu=Dupa_castigarea_prefecturii__udemeristii_covasneni_vor_din_nou_inscriptie_cu_'Tinutul_Secuiesc'