UDMR, încrezător în votul deputaților pe marginea statutului minorităților [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/UDMR.jpg" align=left vspace=5>Senatorul UDMR, Frunda Gyorgy, crede că proiectul legii privind statutul minoritatilor nationale va intruni votul majoritatii pentru a fi trecut prin Camera Deputatilor, inclusiv pe marginea prevederilor referitoare la autonomia culturala.

Parlamentarul Uniunii sustine că au fost efectuate amendarile recomandate de către Comisia de la Venetia, insa nici o corectura În domeniul autonomiei culturale, care, apreciaza el, nu ar fi fost vizat de observatiile comisiei. "S-au clarificat si s-au luat in consideratie observatiile Comisiei de la Venetia Ele nu sunt si nu vizeaza autonomia culturala", a spus senatorul.

Potrivit lui Frunda, observatiile respective se refera numai la curatirea juridica a proiectului, in sensul adoptarii notiunii de minoritate nationala, in locul celor folosite de minoritati nationale, comunitati nationale sau comunitatea minoritatilor nationale.

Frunda a respins aprecierile reprezentantilor Consiliului National Secuiesc(CNS), potrivit carora adoptarea legii minoritatilor ar fi o piedica in calea obtinerii autonomiei teritoriale, combatand totodata, principiul autonomiei teritoriale pe criterii etnice, dorit de CNS.

"Trebuie redesenata harta administrativa a Romaniei, trebuie niste unitati administrative mai mari decat cele actuale, sa nu mai fie deosebire intre unitatile administrative si regiunile economice", a subliniat reprezentantul UDMR. Frunda sutine ca noile noile unitati administrative ar trebui sa aiba intre 800000 si 1000000 de locuitori.
Publicat de : Marius NEGULESCU
Data publicării: 02 Dec 2005 - 05:40
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=10896&titlu=UDMR__increzator_in_votul_deputatilor_pe_marginea_statutului_minoritatilor