PNL Covasna - "Voi sta cu sula in coastele lui Tariceanu" [1]

Steagul Aliantei D.A. de pe sediul PNL Covasna din Sfantu Gheorghe a fost coborat ieri in berna cu o panglica neagra, presedintele PNL Covasna, Ioan Balan, spunand ca prin acest gest au dorit sa sublinieze ca Alianta D.A. din acest judet a fost "zdrobita, sacrificata prin numirea unui prefect UDMR".

"Noi am votat ca prostii Alianta, candidatul acesteia, iar ei nu ne-au lasat nimic", a adaugat liderul liberalilor din Covasna.

DEMISIE. Totodata, Balan a declarat ca nu va mai demisiona din functia politica pe care o detine in partid, pentru a putea sta "cu sula in coastele lui Tariceanu". "Nu-mi voi da demisia. Daca domnul prefect a uitat sa depuna juramantul, si eu voi uita sa imi inaintez demisia", a mai spus liderul PNL Covasna. El considera ca, prin numirea unui prefect UDMR, se pun toate parghiile in mana unui grup de oameni. "S-a ajuns la privatizarea politicii, una se intampla in procesul electoral si alta dupa. Tot votul nostru a fost sfaramat in urma unor negocieri la nivel central", a adaugat Balan. Acesta a precizat ca nu se teme de repercusiunile care pot veni din partea conducerii centrale. "Domnul Tariceanu nu poate foarte usor sa ma demita. Oricum, aceasta functie nu mi-a adus beneficii, ci doar probleme", a incheiat liderul PNL Covasna.

POZITIA PD. De asemenea, presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a adaugat ca Alianta D.A. Covasna nu va accepta niciodata infrangerea. "Acest prefect va avea zile negre cu noi", a afirmat liderul democratilor din Covasna. "Nu va putea face nimic fara sa avem o reactie. Rolul lui este sa faca programul Guvernului, nu al UDMR, si in acest program nu am vazut scris nicaieri "Tinutul Secuiesc". Il vom ajuta sa stea in bancuta lui ingusta, vom fi atenti sa stea pe sarma subtire si, daca se va dezechilibra, atunci il vom ajuta sa nu cada", a spus Baciu.

DEZBATERE. Pe de alta parte, Baciu a mai spus ca miercuri se va intruni Biroul Permanent Judetean al PD Covasna pentru a se dezbate demisia sa si pentru a se discuta despre situatia creata in urma numirii unui prefect UDMR in Covasna. Potrivit lui Baciu, seful grupului parlamentar al PD din Camera, Cozmin Gusa, a oferit deja sprijinul organizatiei judetene in toate demersurile pe care aceasta le va intreprinde si si-a anuntat intentia de a fi prezent, miercuri, in Covasna. De asemenea, el a mai spus ca si alti lideri judeteni ai partidului l-au indemnat sa continue lupta.

JURAMANTUL. Baciu a mai precizat ca prefectul UDMR, Gyorgy Ervin, "nu este inca prefect deoarece nu si-a depus juramantul". Baciu a afirmat ca reprezentantii Aliantei D.A. Covasna solicita ca acest act sa aiba loc in fata presei si a conducerii institutiilor descentralizate, pentru a-l vedea pe prefectul UDMR cum jura cu mana pe Constitutie. El a adaugat ca reprezentantii Aliantei nu sunt de acord ca acest juramant sa aiba loc pe ascuns, fiindca vor sa auda cum un prefect UDMR jura ca va respecta legile Romaniei. (Carmen Vintila)

OPTIMISM IN PD
Presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca din punctul sau de vedere nelinistea membrilor filialei din Covasna a partidului se va aplana, iar formatiunea nu va fi in pericol de desfiintare. "Vom discuta cu liderii de acolo si le vom explica ca ar fi fost bine ca Alianta sa fi avut 51% din voturile exprimate la alegeri, ca sa nu fie nevoie de coalitii, dar in conditiile date vom gasi solutii la nemultumirile existente", a declarat ieri Boc. Acesta a mai spus ca le va transmite democratilor covasneni ca prefectul nu este altceva decat un reprezentant al Guvernului si ca la prima abatere va fi sanctionat.
Elena Stanciu

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 11 Ian 2005 - 10:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=105&titlu=PNL_Covasna_____Voi_sta_cu_sula_in_coastele_lui_Tariceanu__