Schimbari contestate in Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud [1]

Razboiul pentru sefia ATOP, mutat in sala de judecata

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Ionel Tompa (PUR) si consilierul PRM Maria Ulecan au anuntat ca vor actiona in nume propriu in judecata grupul alesilor PD, PNL si sustinatorii acestuia care au impus printr-o hotarare de CJ schimbarea componentei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP).

Cei doi, care faceau parte pana joi din ATOP, au invocat faptul ca au fost alesi in aceste functii pentru o perioada de 4 ani si ca nu puteau fi schimbati decat prin incalcarea legii privind organizarea si functionarea Politiei Romane.
Mai precis, in lege se prevede ca la nivelul fiecarui judet se organizeaza si functioneaza ATOP, organism cu rol consultativ a carui activitate se desfasoara in folosul comunitatii. De asemenea, se specifica faptul ca desemnarea nominala a acestui organism este validata de CJ pentru o durata de 4 ani.
Cu toate acestea, consilierii judeteni ai Aliantei "D.A.", sustinuti de doi independenti si un reprezentant al UDMR, detinand majoritatea in Consiliu, si-au impus punctul de vedere si i-au inlocuit din ATOP pe reprezentantii PSD, PUR si PRM. Locurile acestora au fost luate de consilierii independenti Viorel Marginean si Traian Morariu, Sabin Iliesi (PNL), Dorel Coc (PNL), Liviu Rusu (PD) si Florin Somlea (PD).
Intrucat calitatea de membru al ATOP este retribuita, cei inlocuiti au declarat ca vor ataca in contencios administrativ hotararea adoptata si vor cere daune morale si materiale.
Publicat de : Cristiana Sabau
Data publicării: 12 Feb 2005 - 08:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=1035&titlu=Schimbari_contestate_in_Consiliul_Judetean_Bistrita_Nasaud