Suceava: Festival Literar Mihai Eminescu la a XIV ediție [1]

La sfîrșitul aceste săptămîni se va desfășura în județul Suceava ce-a de a XIV a ediție a Festivalului Literar Mihai Eminescu.

Evenimentul ce va începe vineri va cuprinde simpozioane, lansări de carte, pelerinaje la Călinești și la Mănăstirea Putna, precum și decernarea premiuluui Mihai Eminescu pe anul 2004. În program este inclusă și vernisarea expoziției de grafică din lirica eminesciană a lui Mihai Pînzaru-PIM.

Sîmbătă la monumentul lui Mihai Eminescu din incinta Mănăstirii Putna vor fi depuse coroane de flori. Tot în aceeași zi au loc pelerinaje la Casa din Călinești și la Mănăstirea Putna, unde va mai fi oficiată o slujbă de pomenire, vor fi depuse coroane la monumentului poetului și va fi decernat premiul Mihai Eminescu pe anul 2004.

Manifesările dedicate luceafărului poeziei românesti vor continua duminică la Cernăuți. Astfel, la Consulatul României la Cernăuți este organizată lansarea unei cărți a profesorului Cîrlan, vernisajul expoziției lui Mihai Pînzaru-PIM și un colocviu dedicat lui Eminescu.

Organizatorii Festivalului Literar Mihai Eminescu sunt Consiliul Județean, Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Creației Populare, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Complexul Muzeal Bucovina și Consulatul României în Ucraina.
Publicat de : Cristina STRUGARI
Data publicării: 11 Ian 2005 - 09:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=100&titlu=Suceava__Festival_Literar_Mihai_Eminescu_la_a_XIV_editie