Iritat de numirea prefecților UDMR, Vadim acuză "regimul" Băsescu-Tăriceanu "de înaltă trădare de țară" [1]

Desemnarea celor patru prefecți UDMR în județele Covasna, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin, de către "regimul" Băsescu-Tăriceanu face aca acesta să se facă vinovat “de înaltă trădare de țară", a susținut vineri liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, printr-un comunicat de presă dat publicității.

Potrivit comunicatului, "UDMR este o organizație care funcționează ilegal și, atât prin statutul și programul său, cât și întregul comportament public, acționează pentru autonomia teritorială pe criterii etnice și pentru smulgerea Transilvaniei din trupul României".

Liderul PRM consideră că UDMReste o organizație ilegală, de vreme refuză să respecte legea de funcționare a partidelor politice și să se înscrie la tribunal, UDMR figurând ca o organizație neguvernamentală a cărei participare la guvernare este "aberantă".

|n ceea ce privește numirea prefectului de Covasna în persoana lui Ervin Gyorgy, calificat de Vadim drept "un agitator șovin", președintele PRM apreciază că acest gest reprezintă o "sfidare a populației românești din zonă, victimă a unui proces de maghiarizare în ultimii 15 ani".

Mai mult, PRM solicită Ambasadei SUA la București să analizeze consecințele pe care "astfel de diversiuni de factură teroristă le pot avea pentru starea de spirit a populației României".
Publicat de : Marius NEGULESCU
Data publicării: 07 Ian 2005 - 14:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=10&titlu=Iritat_de_numirea_prefectilor_UDMR__Vadim_acuza___regimul___Basescu_Tariceanu___de_inalta_tradare_de_tara__