Horoscop electoral
Fecioară
Omul politic din această zodie este, de regulă, un debutant, care înțelege greu mecanismele sistemului, resimțind tentația de a se jertfi pentru idealuri lipsite de orice rezonanță practică. Renunță, în general, la timp.
Pești
Negociatori abili, "peștii" se simt în adunările publice ca acasă. Acolo își pot desfășura talentele. Mari aranjori - de dragul aranjamentului. Profitori modești.
Gemeni
Personalități dotate cu sensibilitate artistică. Mari șanse de a se afirma pe tărâm cultural, de unde sunt aduși spre politic pentru aportul lor de popularitate. Personalități în "oglindă" vor face parte din Putere și Opoziție, practic în același interval electoral.

Ce rugaciune spun cei aflati in zodia Gemeni:
Doamne Dumnezeule! Cine este Dumnezeu? Unde este Dumnezeu? De ce este Dumnezeu?
Taur
Genul de politician care dă buzna peste electorat, impresionând mai mult prin vitalitate decât prin temeritate. Are șanse mari să-și atingă scopurile, fiind deschizător de porți și strângând în urma lui adepți.

Ce rugaciune spun cei aflati in zodia Taur: Doamne Dumnezeule, ajuta-ma sa accept schimbarea, dar nu prea repede...
Berbec
Nativii zodiei sunt încăpățânați și nu ezită să se ciocnească - adeseori dureros - de problemele care se ivesc în calea lor. Precum ar fi dificultatea de a fi puși pe listele electorale pe un loc eligibil. Uneori reușesc, alteori, nu.

Ce rugaciune spun cei aflati in zodia Berbec: Doamne Dumnezeule, te rog sa imi dai si mie rabdare... si poti sa faci asta chiar acum?
Capricorn
Politicieni activi, gata în orice moment să-și susțină punctele de vedere și cu alte instrumente decât cele ale argumentației logice. Dificili în lucrarea alianțelor de conjunctură.
Săgetător
Ironia fină și aluzia subtilă punctează un discurs dantelat, strălucitor, dar lipsit de consistență. Nativii plac, în general, dar nu inspiră încredere.
Scorpion
Zonă frecventată de "traseiștii" care nu ezită să-i dea "în gât" pe cei care le întind o mână de ajutor când sunt în nevoie.
Balanța
Interval bogat în persoane cumpănite cu tentații justițiare și cu multiple ezitări în luarea de hotărâri majore.
Leu
Din acest interval se selectează politicienii de vârf care, conform modelului din natură, culeg roadele muncii altora și se ocupă de perpetuarea speciei politice.
Rac
Zodie retractilă. Nativi, conservatori, racii resping experimentele politice. Ei sunt, de regulă, "nucleul dur" al fiecărei formațiuni.
Vărsător
Caracterizează politicienii plini de idei, risipitori de-a dreptul cu aceștia, care-și fac o profesie de credință din a împărtăși ceea ce-i frământă electoratului. Un electorat care, cel mai adesea, ori nu-i înțelege, ori îi suspectează de a avea interese ascunse. Nativii părăsesc adeseori formațiunile care i-au propulsat în favoarea unor construcții utopice

Page created in 0.38899397850037 seconds.