Aleșii locali, între revoltă și resemnare [1]

Decizia conducerii Alianței D.A. de a-i sancționa pe aleșii locali aparținând PNL și PD, care au semnat Declarația de la Mamaia a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, prin care protestau împotriva intenției de modificare a Legii administrației locale, nu a rămas fără ecou în teritoriu.

Agenția A.M. Press a solicitat opinia unora dintre cei vizați de aceste măsuri.
Gheorghe Grivei, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, membru PNL: "Nu cred că măsura adoptată de domnul Tăriceanu este justă. Domnul Tăriceanu nu trebuie să uite că suntem în secolul XXI și că, până la revoluție, ne-am dorit să avem dreptul de asociere și să avem posibilitatea să ne exprimăm liber. Eu, în momentul de față, mă consider mai mult independent decât liberal, iar, dacă cei care se află în fruntea partidului vor continua așa, vor rămâne singuri".
Constantin Ostaficiuc, președinte al Consiliului Județean Timiș, membru PD: "Nu este vorba de nici o sancțiune. A fost vorba despre o recomandare. Nu doresc să comentez această decizie în afara Alianței. Dacă am ceva de spus, voi discuta în cadrul structurilor partidului".
Mircea Toader, vicepreședinte al Consiliului Județea Galați, membru PD: "Decizia conducerii Alianței este corectă. Președinții de consilii sunt numiți pe criterii politice și se bucură de sprijinul formațiunii din care fac parte. Dacă Alianța a decis modificarea Legii 215, consilierii, vicepreședinții și președinții de consilii care provin din rândurile PD și PNL trebuiau să respecte aceastc decizie".
Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, membru PNL: "De cincisprezece ani de când sunt în politică nu am fost vreodată sancționat pentru faptele mele. Nu pot comenta eu o asemenea decizie luată de liderii Alianței D.A. (PNL-PD). Este o chestiune de partid".
Publicat de : A.M. PRESS
Data publicării: 26 Aug 2005 - 08:54
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7174&titlu=Alesii_locali__intre_revolta_si_resemnare