"Avansul tehnologic ofera posibilitatea utilizarii tehnologiei si in sens negativ"

     Interoperabilitatea conduce la nevoia crescuta de securitate cibernetica, iar odata cu avansul tehnologic apar si posibilitatile de a folosi aceasta tehnologie in sens negativ, a declarat, ieri, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Bostan, la conferinta "Chief Information & Innovation Office

. Pentru eliminarea birocratiei in Romania. In avantajul cetatenilor".
     Domnia sa a spus: "Trebuie sa gasim cadrul cat mai eficient pentru a implementa. Rolul nostru este sa servim cetatenii. Guvernul a inceput un proces de debirocratizare foarte bun. Am reusit sa rezolvam o serie de probleme sesizate de cetateni. Imbunatatirea continua a guvernantei digitale ne preocupa si, in ministere, sunt grupuri de lucruri care studiaza aceste probleme. Atat timp cat fuzionam si facem interoperabilitate, nevoia de securitate cibernetica creste. Odata cu avansul tehnologic, apar si posibilitatile de a folosi aceasta tehnologie in sens negativ. Cum putem face aceasta balanta sa functioneze: nevoia de a ne proteja datele, proprietatile versus nevoia de a afla, de a cunoaste, de a utiliza toate avansurile tehnologice? Initiativa noastra de a aduce cat mai repede Legea securitatii cibernetice creeaza un cadru general fara a atenta la proprietatea individuala a cetateanului. Misiunea noastra este de a oferi un cat mai bun instrument, astfel incat acesta sa nu fie folosit si in sens negativ".
     Potrivit ministrului Comunicatiilor, strategia unei organizatii atunci cand implementeaza noi strategii este strans legata de orientarea tehnologica.
     Oficialul a subliniat: "Orientarea acestei functiuni este strans legata de strategia unei organizatii, in general. Rolul este de implementator de strategie. Tehnologia avanseaza extrem de rapid, iar acel implementator de strategie trebuie sa fie «up-to-day» si un back-up de birou. Am avut sansa de a studia informatica si apoi managementul si am fost preocupat de aceste lucruri in organizatiile in care am lucrat. Speram sa gasim un frame cat mai bun de implementare pentru a ne atinge proiectele. «Chief Information Inovation Office» este un instrument, nu un scop in sine. Scopul in sine este al organizatiei".
     Potrivit organizatorilor conferintei (Comisia Pentru Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor din Camera Deputatilor, Asociatia pentru Dezvoltarea Societatii Informationale - ADSI, Asociatia Directorilor de Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor - CIO Council, Comisia pentru Administratie Publica si Amenajarea Teritoriului din Camera Deputatilor si Comisia pentru Administratie Publica si Organizarea Teritoriului din Senatul Romaniei), citati de Agerpres, scopul conferintei il reprezinta initierea unei structuri de tip Chief Information Innovation Office - CIIO pentru imbunatatirea si inovarea proceselor operationale ale administratiei publice, prin utilizarea celor mai adecvate realizari din domeniul IT&C si a experientei in e-guvernare a tarilor dezvoltate.   
Publicat de : ---
Data publicării: 20 Apr 2016 - 05:05
 

Link știre