Video Comisia juridica: Sebastian Ghita poate fi retinut, dar nu poate fi arestat - VIDEO [1]

Din totalul de 21 de voturi exprimate, 11 deputati s-au pronuntat pentru retinerea lui Sebastian Ghita, 5 impotriva, iar 5 s-au abtinut

.

In ceea ce priveste cererea DNA de arestare preventiva, 10 deputati au votat pentru, 6 impotriva si 5 s-au abtinut.

"Nu a fost intrunit numarul necesar de voturi (pentru a aviza arestarea preventiva – n.r.). Asta va fi trecut in raport. Se va face un singur raport, in care se vor mentiona rezultatele celor doua voturi, unul cu privire la retinere, doi cu privire la arestare. Este un singur proiect de hotarare cu privire la retinere si la arestare. Plenul va decide. Noi avem numai un vot consultativ", a declarat Ciprian Nica, vicepresedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Decizia finala apartine plenului Camerei Deputatilor care se va pronunta in sedinta de miercuri, prin vot secret, cu bile.

Sebastian Ghita a negat acuzatiile procurorilor DNA privind traficul de influenta si darea de mita, sustinand ca se presupune in mod eronat ca oameni cu o cariera profesionala de 10-15 ani in spate ar fi fost mituiti de el prin mentinerea in functii.

"Sunt acuzat de doua infractiuni de dare mita sefului procuroraturii din Ploiesti si sefului politiei din Ploiesti, ca sa fiu scurt. Mita nu consta in bani, in imobile, in avantaje, in ceva material. Mita, spun procurorii in urma unui denunt, consta in mentinerea in functie a acestor oameni. Adica, acesti oameni cu cariere de 10-15 ani, cu un parcurs pofesional setat de lege, procurorul numit de doamna Laura Codruta Kovesi, in doua randuri si de CSM, iar politistul avansat subsecretar de stat de primul ministru Ciolos, acum. Se presupune ca acesti oameni au fost mituiti de mine prin mentinerea in functie”, a declarat Sebastian Ghita, dupa sedinta Comisiei Juridice.

In context, el a sustinut ca procurorul Liviu Tudose care a fost arestat in dosarul sau s-ar fi intalnit cu fostul premier Victor Ponta, dar nu pentru a discuta despre functii, ci pentru a-i da o invitatie la un concert al orchestrei simfonice din Prahova, unde canta fiica sa. El a mai spus ca nu a participat la aceasta intalnire, dar stie despre ce a fost vorba.

"Exista si aceasta mentiune, numai ca, procurorul ajuns arestat si fara posibilitatea sa se apere, nu a reusit sa mentioneze faptul ca dansul a mers la Victor Ponta pentru a-i duce o invitatie la un concert al Filarmonicii din Ploiesti, unde erau copii, copii multi si unde fiica procurorului concerta in instanta si invitatia era la sase luni, si intalnirea, la care eu n-am fost, invitatia era la sase luni de zile dupa ce acel presupus dosar din care se scoteau informatii se trimisese in instanta", a mai spus Ghita, in legatura cu Liviu Tudose.

Intrebat de jurnalisti cum stie care au fost discutiile din biroul lui Ponta, desi el nu participase la intalnire, Ghita a explicat doar "stiu care au fost discutiile"

In dosarul DNA, procurorii mentioneaza reteaua pusa la punct de deputat in Prahova, retea despre care a vorbit in fata procurorilor si Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, arestat si el in dosar. Magistratul a declarat ca in discutiile purtate cu Sebastian Ghita acesta lasa sa se inteleaga, folosind expresia „omul meu”, ca sunt multe persoane pe care le controleaza.

Liviu Tudose, arestat in dosar pentru ca ar fi furnizat informatii confidentiale si pentru ca ar fi luat mita, ar fi fost la randul sau beneficiar al relatiilor cu care se lauda deputatul Ghita. Procurorii redau in document o declaratie data la inceputul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, in care acesta sustine ca "in primavara anului 2014, impreuna cu Ghita Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o functie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, in principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializata".

RSS Data [rss_data]

Citeste si: Sebastian Ghita s-a prezentat la Comisia juridica - VIDEO Citeste si: Presedintele Comisiei de Aparare: Cartelele prepay ar trebui scoase de pe piata, daca sunt un risc la nivel european Citeste si: Dacian Ciolos: Nu am fost si nu o sa fiu niciodata ofiter acoperit Citeste si: DNA a cerut documente de la MAE legate de firme apropiate lui Sebastian Ghita. MAE: Licitatia a fost publica, deschisa Citeste si: DNA cere aviz pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatului Sebastian Ghita. Cererea DNA, discutata joi, la ora 12:00, de Biroul Permanent al Camerei

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });
Publicat de : ---
Data publicrii: 30 Mar 2016 - 05:07
 

Link tire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=53732&titlu=Video&_nbsp_Comisia_juridica__Sebastian_Ghita_poate_fi_retinut__dar_nu_poate_fi_arestat___VIDEO