Gordon, colac de salvare sau gropar pentru Basescu? [1]

Gordon, colac de salvare sau gropar pentru Basescu?

Asistentul doamnei Clinton a venit intr-o vizita de cateva ore la Bucuresti, cu misiunea de a 'pacifica' partile aflate intr-un conflict politic fara precedent in Romania

.

Tabara basistilor exulta de satisfactie, anuntand ca un mare succes ca Administratia Statelor Unite s-a ingrijorat peste masura de starea democratiei si a decis sa trimita un diplomat de la varful Departamentului de Stat pe 'frontul de lupta' de la Bucuresti, unde, vezi Doamne, sunt siluite institutiile care apara statul de drept.

Partea reclamata la 'Inalta Poarta', in acelasi timp si parte vatamata de actiunile de dezinformare orchestrate de laboratorul 'Macovei', se arata si ea multumita ca poate sa explice in detaliu situatia de fapt din Romania, blocajul consultarii populare prin boicot si mediul legal in care s-au produs schimbarile rapide din fruntea institutiilor prin votul Parlamentului. Dr Philip Gordon are in raspunderea postului de la Washington nu mai putin de 50 de tari din Europa si Eurasia, precum si relatia diplomatica a SUA cu NATO, Uniunea Europeana si OSCE. Expertiza castigata in functiile anterioare – director in timpul Administratiei Clinton in Consiliul National pentru Securitate, dar si studiile solide – doctorat la John Hopkins University ii asigura, speram, o percepere exacta a situatiei interne complicate care s-a dezvoltat la Bucuresti. Desigur, asistenul doamnei Hillary Clinton va judeca situatia plecand de la interesele americane in Romania si in zona. Or, tabara basista nu a incetat sa sublinieze de-a lungul ultimelor luni, atat dupa caderea lui Ungureanu, dar mai ales dupa intrarea in suspendare a presedintelui, ca Romania este amenintata cu izolarea in interiorul UE si devine, prin 'alterarea' democratiei in urma 'loviturii de stat', chiar o veriga slaba a NATO.

Premierul Ponta si presedintele interimar Antonescu, ocupati sa contracareze in interior atacurile politice diversificate si sustinute de institutiile de forta, fidele lui Basescu, au neglijat sau nu au avut stiinta sa raspunda acestor actiuni de dezinformare ale falangei externe a regimului Basescu. Cele mai primitive atacuri au tintit sa prezinte in strainatate coalitia USL instalata la guvernare si provizoriu la Cotroceni drept o grupare promoscovita, de sorginte comunista, gata sa anuleze toate acordurile strategice cu tarile Occidentului. Articole bine plasate in ziare cu influenta, puncte de vedere partizane pe filiera PPE si alarmarea la starea de cod rosu a ONG-urilor dreptei ideologice au adus in pragul isteriei Razboiului Rece pericolul rusesc care pandeste Romania daca pleaca Basescu de la Cotroceni.

O asemenea atmosfera nu putea sa nu ingrijoreze Departamentul de Stat si Serviciile de Informatii ale SUA, mai ales ca 'senzorii' de la Bucuresti au fost nu o data parazitati in Romania fie de bastinasi, fie de alte servicii de spionaj. Vizita lui Philip Gordon trebuie privita si sub acest aspect, al neincrederii in informatiile venite pe canalele proprii. Sunt binecunoscute, inclusiv la Washington, declaratiile ambasadorului Gitenstein, care au iritat opinia publica din Romania, starnind pentru prima oara dupa 1945 sentimente antiamericane vizibile in societate. Tocmai acest aspect este cel mai sensibil pentru SUA. Basescu se declara 'omul americanilor', dar cele 7,5 milioane de voturi impotriva lui nu pot fi neglijate de marele aliat. Ponta si Antonescu pot fi si ei la fel de bine sa fie 'oamenii americanilor' daca trec la prima evaluare, in regim de urgenta, a domnului Gordon. Iata de ce demnitarul SUA poate fi groparul lui Basescu, si nu salvatorul unui personaj politic expirat.


Publicat de : ---
Data publicării: 14 Aug 2012 - 06:14
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39837&titlu=Gordon__colac_de_salvare_sau_gropar_pentru_Basescu?