PPRM, potopul de dupa Vadim [1]

Mostenirea lasata de Corneliu Vadim Tudor in actualul PPRM este doar renumele pe care si l-a cultivat de-a lungul timpului. La nivelul infrastructurii, Vadim i-a lasat lui Corneliu Ciontu o formatiune politica macinata de lupte intestine in niste filiale dezorganizate.

Schimbarile facute in ultimul timp in noul PPRM, formula de cosmetizare a extremistului predecesor PRM, au ridicat o serie de intrebari in legatura cu impactul pe care l-ar avea asupra vietii politice actuale. Mostenirea pe care Corneliu Vadim Tudor i-a lasat-o lui Corneliu Ciontu, noul presedinte al partidului nu este una de invidiat. Mult prea preocupat de propria imagine pe care si-o cultiva cu atita atentie, „Tribunul“ a lasat la voia intimplarii filialele judetene, pe care s-a dovedit incapabil sa le organizeze, preferind sa se lanseze in acuze la adresa adversarilor politici, pentru a-si motiva esecurile.
Partidul „manta de vreme rea“

Astfel, in teritoriu partidul a devenit un fel de „manta de vreme rea“ pentru politicienii locali care nu-si mai gaseau locul in celelalte partide datorita intereselor. Actualul presedinte al PPRM Brasov, Cristian Stanescu, a fost in mandatul 2000-2004 consilier judetean ales pe listele PD. Dupa ce in ianuarie 2002, Basescu le-a cerut tuturor democratilor sa opteze intre mandatele de consilieri si functiile de membri in consiliile de administratie ale firmelor care au contracte cu primariile sau CJ-urile, dar si cu unitatile din subordinea acestora, Cristian Stanescu n-a dorit sa renunte nici la calitatea de consilier judetean si nici la cea de membru in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Brasov, alegind sa treaca in PRM, inlocuindu-l acum pe la presedintia filialei pe Nicolae Iorga, care a fost retras din cauza scandalului cu anumiti ziaristi in care a fost implicat fiul sau.
Traseistii

Interesele economice ale politicienilor locali au facut ca fenomenul de migratie sa se produca in dublu sens. Certurile interne si luptele intestine din filiale au facut ca mai multi peremisti sa plece impreuna cu functiile obtinute in alegeri. Fostul presedinte al filialei PRM din Bistrita Nasaud a parasit partidul dupa alegerile locale din iunie 2004, deposedindu-l si de o functie de consilier judetean. Acelasi tipar este folosit si de fostul presedinte al filialei Prahova, Emil Radulescu, unul dintre intemeietorii partidului in judet, care si-a dat demisia din partid in aceeasi perioada, plecind impreuna cu functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Problemele din filiale nu se rezuma doar la plecari izolate. In ultima perioada, filiale intregi au fost desfiintate, exemplu recent fiind cel al organizatiei Giurgiu. In altele, amenintarile cu plecari masive de membri sint deja o moda. Este si cazul filialei Cluj.
Micii Vadimi rezista

De-a lungul timpului, stilul impus la virful partidului de C.V. Tudor a fost copiat si de presedintii, si de membrii filialelor judetene care au preluat de la „conducator“ discursul justitiar si acuzator. Acest lucru i-a apropiat de fostul presedinte, intarindu-le functiile. Radu Comanici, de la Constanta, Anghel Stanciu, de la Iasi, Nicolae Patru, de la Vilcea, Ioan Aurel Rus, de la Bistrita Nasaud, sau Mircea Purceld, de la Timis. Unora dintre ei, statutul privilegiat le-a asigurat pozitia in ciuda tuturor scandalurilor.
Arad il da in judecata pe Vadim

Fostul deputat PPRM de origine israeliana, Nati Meir, exclus din partid, a declarat ca, dupa campania electorala, s-a simtit „foarte rau“, dupa ce un parlamentar din conducerea PPRM i-a spus ca este „jidan“, acest lucru facindu-l sa fie cu „un picior jumate“ afara din formatiunea politica. In ceea ce priveste protestul sau fata de articolul aparut in „Tricolorul“, Meir a aratat ca revista „Romania Mare“ si cotidianul „Tricolorul“ sint vizate de Vadim Tudor „pina la punct“, astfel incit acesta nu ar putea sa sustina ca nu cunostea continutul articolului inainte de a fi publicat.

Meir a declarat ca, in pofida contractului, „nu s-a folosit de Eyal Arad nimic“, acesta fiind adus in tara „zile intregi“ de Vadim, fara sa-i fie solicitat sa faca ceva. El a declarat ca Eyal Arad vrea sa il dea in judecata pe Vadim Tudor deoarece acesta a platit numai 40% din suma stabilita in contract. Potrivit lui Meir, Eyal Arad ar dori ca procesul cu Vadim Tudor sa aiba loc la Londra „pentru ca nu are incredere in justitia romana“.
Publicat de : Raul Balogh
Data publicării: 12 Apr 2005 - 07:50
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3196&titlu=PPRM__potopul_de_dupa_Vadim