Sectorul 4 din secolul XVIII [1]

In timp ce primarul si viceprimarul isi disputa nerealizarile, alegatorii lor traiesc in conditii mizere, printre gunoaie, fara apa si canalizare

.

Il cheama Adrian Inimaroiu, dar multi dintre alegatori ii zic „Inima albastra”, pentru ca nu l-au mai vazut prin sector de acum trei ani, din campanie. Primarul sectorului 4 spune ca numai cine nu vrea nu-i vede realizarile, deoarece ele ar fi ingropate pe strazile periferice ale sectorului, acolo unde, in campanie, a ramas impresionat de femeile care se spalau in lighean, fiind ocolite, pana atunci, de un primar priceput.

Dornici sa-i numaram miliardele ingropate in canalizari, apa si asfalt (de 12 ori mai multe in 2006 decat in 2005, cum zice edilul), am facut o scurta incursiune din inima sectorului 4, de la ceasul oprit, din intersectia Big Berceni, pana la periferia la care te scoate Drumul Cretestilor, zona neagra, caracterizata asa chiar de vicele Radu Silaghi, opozantul primarului.

Gogosi electorale

„Strategia mea a fost ca mi-am inceput investitiile in zona marginasa a sectorului. M-au impresionat acei oameni care spuneau ca locuiesc in Bucuresti din 1953 si sunt cartiere intregi care nu aveau apa si canalizare”, declara primarul Inimaroiu pentru „Evenimentul zilei”, in urma cu cateva saptamani.

El era sigur ca, daca s-ar duce in zonele respective, oamenii i-ar multumi si l-ar invita in casa, „la o apa minerala”. Daca intrebi oamenii insa, toti iti raspund la fel: „Primarul? N-a facut nimic. A venit aici numai cand a avut nevoie la alegeri, si de atunci nu l-am mai vazut”, da glas nemultumirii colective taximetristul Simion Bebi, de pe strada Boian.

Tanti Elena Tudora are 77 de ani si e una dintre femeile care l-au impresionat cu ligheanul pe primar. Ea sta de 50 de ani pe strada Boian. Isi cunoaste bine vecinii, gropile de pe ulita si canalele infundate din soseaua principala, pe care nici Apa Nova nu mai vine sa le curete degeaba.

Tanti Elena e veterana cartierului care se intinde de-o parte si de alta a Drumului Cretestilor. Toti au copii, nepoti, masini la poarta si disponibilitatea de a da „o spaga, acolo, daca se cere”, ca sa li se aduca si lor apa si canalul la poarta.

Canalizare pe pile

Spaga nu se cere, dar ca sa ajungi sa beneficiezi de minunile secolului XXI (apa, canal si salubrizare regulata) trebuie sa ai totusi pile la primarie. Din doi in trei, sirul ulitelor de pamant e intrerupt totusi de cate o strada proaspat asfaltata, ce duce la cateva vile rasarite in ultimii ani. Pe aceste strazi sunt ingropate, intr-adevar, realizarile primarului Inimaroiu.

„Acolo stau consilieri de la primarie sau oameni din politie, care au pile la primarie. Cand am vazut ca incepe cu strazile lor, am sperat ca ajung si la noi, dar vad ca nu e asa, pe noi ne-au sarit”, se revolta tanti Elena.

La fel au fost amagiti si ocupantii fostelor camine ale IMGB-ului, care traiesc acum intr-o mizerie greu de inhalat pe Aleea Nehoiu. Toti il asteapta oricand pe Inimaroiu, la... o apa minerala.

Blocuri fara apa sau incalzire, strada de pamant, cu balti imputite, broaste si miros de facale Nici ceasul din intersectia de la Big nu mai reuseste sa tina pasul cu realizarile lui inimaroiu, si a stat de cateva luni


Publicat de : ---
Data publicării: 10 Iul 2007 - 05:46
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25724&titlu=Sectorul_4_din_secolul_XVIII