Subalternii lui Marian Oprisan - urmariti penal si cu bunurile sechestrate [1]


Bunurile a patru dintre subordonatii presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, au fost puse sub sechestru asigurator de procurorii anticoruptie, ne-au informat surse judiciare, precizand ca s-a inceput urmarirea penala fata de vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, directorul economic Valeria Teodorescu, directorul tehnic Ion Costeanu, seful serviciului Drumuri si Poduri Liviu Rusu si fostul diriginte de santier Valeriu Iacob

.
Continuand cercetarile in dosarul in care Marian Oprisan este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, utilizarea subventiilor in alte scopuri, asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals si uz de fals, procurorii anticoruptie au ajuns si la subordonatii acestuia, care au semnat o parte din documentele incriminate.
Astfel, potrivit Biroului de Presa al Directiei Nationale Anticoruptie, s-a inceput urmarirea penala fata de vicepresedintele Consiliului, Mircea Diaconu, directorul economic Valeria Teodorescu, directorul tehnic Ion Costeanu, seful serviciului "Drumuri si Poduri" Livius Rusu si fostul diriginte de santier Valeriu Iacob, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la abuz in serviciu, fals si uz de fals. "Procurorii anticoruptie au dispus punerea sub sechestru asigurator asupra imobilelor tuturor celor acuzati, cu exceptia sefului de serviciu Liviu Rusu", ne-au precizat aceleasi surse.
Audiat initial in calitate de martor, vicepresedintele CJ Vrancea, Mircea Diaconu, urmeaza a se prezenta la DNA in calitate de invinuit pentru a raspunde intrebarilor legate de achizitionarea, in noiembrie 2004, de catre CJ Vrancea, a Complexului Turistic "Caprioara". Surse judiciare ne-au informat ieri ca, deocamdata, i-a fost sechestrat doar apartamentul din Focsani.
In ceea ce-l priveste pe directorul economic Valeria Teodorescu, aceasta ar putea fi cercetata pentru modul in care, tot in 2004, a semnat pentru efectuarea unor licitatii. Potrivit unor surse, se pare ca, folosindu-se de calitatea sa de director economic, ar fi acordat cateva lucrari, printre care si cea de reabilitare a unui drum comunal cu fonduri de la Ministerul Transporturilor, chiar firmei patronate de fratele sau - SC Top Media SRL.
Cel de-al treilea personaj aflat in atentia procurorilor, Ion Costeanu, a facut parte, ca si Valeria Teodorescu, din toate comisiile de licitatie, existand indicii ca si firma in care este implicata sotia sa ar fi avut de castigat de pe urma investitiilor facute de administratia judeteana.

Dosarele baronului de Vrancea

Procurorii anticoruptie au dispus, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, punerea sub sechestru a mai multe bunuri imobile ale presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, invinuit pentru abuz in serviciu, utilizarea subventiilor in alte scopuri, asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals si uz de fals. Seful DNA, Daniel Morar, declara la timpul respectiv ca masura a vizat doua apartamente, unul cu trei camere si altul cu patru camere, si trei terenuri situate in comuna Vanatori.
La data de 9 noiembrie 2005, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, in mai multe dosare penale. Ancheta vizeaza achizitionarea de catre Consiliul Judetean Vrancea a complexului turistic Caprioara fara stirea consilierilor judeteni si folosirea abuziva a unui autoturism de lux Audi A6, cumparat prin intermediul SC Drumuri si Poduri SA.
Un alt dosar aflat in vizorul procurorilor anticoruptie a fost trimis de Curtea de Conturi care a descoperit nereguli financiare grave in institutia condusa de Marian Oprisan, soldate cu prejudiciu de peste 23 de miliarde de lei. Totul se refera la achitarea unor "lucrari-fantoma" la drumuri comunale reparate cu bani proveniti dintr-un imprumut extern de 2 milioane de dolari contractat de Ministerul Transporturilor pe vremea cand ministru era deputatul de Vrancea, Miron Mitrea.
Ultimul dosar trimis procurorilor DNA vizeaza o presupusa redirectionare de materiale de constructie de la blocurile construite in Focsani de Agentia Nationala a Locuintei, pe timpul guvernarii PSD, la vila pe care mama lui Marian Oprisan si-a construit-o la Bolotesti. Procurorii vor sa verifice daca firmele care au primit contracte din bani publici au transportat materiale cumparate din fonduri guvernamentale la imensa vila din Bolotesti.


Publicat de : Afrodita Cicovschi /
Data publicării: 21 Mar 2006 - 07:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15987&titlu=Subalternii_lui_Marian_Oprisan___urmariti_penal_si_cu_bunurile_sechestrate