Udemeristii - impotriva democratilor, liberalii - contra conservatorilor [1]

    Partenerii de Coalitie nu contenesc sa se intepe unii pe altii, fie pentru ca nu le sunt indeplinite interesele personale, cum ar fi in cazul UDMR care ii ataca pe democrati pentru discursul lor nationalist, fie pentru ca unii se baga unde nu le fierbe oala, ca in cazul conservatorilor care sunt infruntati de liberali

.
Presedintele UDMR, Markó Béla, a pledat ieri in favoarea acceptarii unor compromisuri in cadrul Coalitiei si depasirea divergentelor, avertizandu-si partenerii de guvernare, in special PD, ca Uniunea nu este dispusa sa ofere "sprijin unilateral" pentru initiativele propuse de acestia. "In ultima vreme nu reusim sa ne intelegem deloc cu colegii nostri din PD. Le-am spus clar, si in mod public, si in reuniunile Coalitiei, ca nu dorim sa colaboram decat pe baza de reciprocitate", a declarat Markó Béla.
Tot ieri, deputatii UDMR din Covasna au anuntat ca sunt nemultumiti de "atitudinea antimaghiara" a liderului democratilor, Emil Boc, care a recomandat Uniunii ca ar trebui sa renunte la calitatea de "profesor" pe care a abordat-o in relatia cu PD.
Deputatul UDMR Antal Arpad a declarat ca PD se va convinge singur ca trebuie sa-si schimbe atitudinea antimaghiara si "retorica nationalista", pentru ca "nu poate intra in UE cu astfel de mesaje". Arpad a spus ca nu exista diferente intre retorica lui Emil Boc si a lui Vadim Tudor sau Mircea Geoana. La randul sau, deputatul UDMR Tamas Sandor a atras atentia ca democratii trebuie sa fie atenti la retorica lor daca vor sa intre in Partidul Popular European (PPE). Tamas Sandor a explicat ca "pe usa de dos nu se poate intra in PPE, unde este foarte clar ca UDMR are un drept de veto, iar acest vot se va da doar pe principii".

Liberalii sar pe conservatori

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat ieri ca PC da dovada de "demagogie" cerand demisia ministrului Apararii, Teodor Atanasiu. Motreanu a precizat ca daca reprezentantii PC erau "atat de preocupati de siguranta militara a Romaniei", puteau sa ceara lamuriri ministrului. El a spus ca PC cere demisia ministrului Apararii "printr-un exercitiu de imagine populist", apeland la tactici de partid de opozitie si folosindu-se de un comunicat oficial de presa, in loc sa-l intrebe pe ministru. Conservatorii "puteau actiona ca un partid la guvernare si puteau clarifica aceasta problema in cadrul Coalitiei", a adaugat secretarul general al PNL, anuntand ca ministrul Atanasiu a dispus efectuarea unei anchete interne in MApN pentru stabilirea celor care erau responsabili de scurgerea de informatii.
"Cei care se fac vinovati de scurgerile de informatii vor suporta rigorile legii si regulamentelor militare", a subliniat Dan Motreanu. El a conchis ca partidul lui Voiculescu ar trebui sa aiba in vedere ca "problematica informatiilor secrete si a protectiei de informatii nu este un subiect pe baza caruia sa poata fi acumulat capital de imagine".
Publicat de : Nicoleta Nicolae
Data publicării: 04 Mar 2006 - 07:27
 

Link ştire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=15323&titlu=Udemeristii___impotriva_democratilor__liberalii___contra_conservatorilor