Joi, 10 Februarie 2005 - 08:45 AM Aleg.RO: Buletin informativ al Jandarmeriei Române din data de 10 februarie 2005

Publicat de: ---

AMOS News Prinși de jandarmi cu mâța-n sac.
În ziua de 6 februarie a.c., o patrulă de jandarmerie din cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Brașov, a observat și oprit pentru control trei căruțe pline cu material lemnos, care se deplasau spre comuna Părău. Conducătorii atelajelor, care nu au putut justifica proveniența încărcăturii, au fost identificați de jandarmi în persoanele: Nicolae O., de 30 ani, Dan D. ,de 35 ani și Pavel N., tot de 35 ani, toți domiciliați în comuna Părău, județul Brașov. Aceștia s-au deplasat în cursul zilei într-o pădure care aparține de comuna Părău, au tăiat arbori aflați în picioare, au ridicat arborii găsiți rupți și i-au încărcat în căruțe, cu scopul de a-i folosi ca lemne de foc. Lemnul sustras a fost recuperat integral și predat pe bază de proces verbal Primariei Comunei Părău.

Jandarmii le-au întocmit actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomenele naturale, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Hoț de Orbit.

În data de 4 februarie a.c., în jurul orelor 00.30, o patrulă de jandarmierie din cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Maramureș, care acționa pentru menținerea ordinii publice pe raza orașului Baia-Mare, a surprins în flagrant un individ care intrase prin efractie într-un bar și reușise să sustragă circa 150 de pachete de guma Orbit și mai multe cartușe de țigări. Marfa furată, în valoare de peste 3 milioane lei a fost recuperata de jandarmi și predată părții păgubite.
Făptuitorului, Răzvan G., de 16 ani, i s-au întocmit actele premergătoare săvârșirii infracțiunii de furt, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lânga Judecătoria Baia-Mare.

Flagrant în boxă.

În urma unei acțiuni efectuate în ziua de 7 februarie a.c., orele 16.00, o patrulă de jandarmerie din cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Arad, i-a depistat în flagrant pe Vasile C., de 17 ani, domiciliat în localitatea Reghin, județul Mureș și pe Lucian V., de 15 ani, domiciliat în localitatea Arad, în pivnița unui imobil de pe strada Gheorghe Popa Teiuș, din Arad, unde, cu ajutorul unei pile triunghiulare de 40 cm, au forțat și distrus patru lacăte de la trei boxe, cu intenția de a fura bicicletele depozitate în interior.
Echipa de jandarmerie le-a întocmit actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt în dauna avutului privat și le-a înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Hoț de haine prins de jandarmi.
O patrulă de ordine publică din cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Alba, în ziua de 4 februarie a.c., în jurul orei 12.15, aflându-se pe strada Valea Frumoasei din municipiul Sebeș, a oprit pentru identificare un bărbat care avea un comportament suspect, fiind agitat și având ascuns sub îmbrăcăminte ceva voluminos. Pe timpul legitimării lui Mircea Costică B., de 45 ani, domicilitat în localitatea Zărnești, o persoană a precizat patrulei de jandarmi că individul oprit a fost urmărit, cu puțin timp înainte, de vânzătoarea unui magazin din apropriere, strigând că bărbatul i-a sustras un trening. La controlul corporal, asupra celui în cauză a fost găsit un trening nou. Verificând declarația martorului, jandarmii s-au deplasat la magazin, unde vânzătoarea a conformat că treningul a fost sustras din gestiunea ei. Prejudiuciul, în valoare de aproximativ 1 milion lei, a fost recuperat, iar actele premegătoare săvârșirii infracțiunii de furt calificat au înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

Elevii apelează cu încredere la jandarmi.
Luni, 8 februarie a.c., în jurul orei 12.00, o patrulă de jandarmerie din cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Mureș, aflându-se în misiune la Școala generală nr. 10 Tg.Mureș, a fost sesizată de doi elevi ai școlii care au reclamat faptul că au fost jefuiți de C.P., de 17 ani, și I.O., de 15 ani, ambii domiciliați în Tg.Mureș. Cei doi au fost identificați de patrulă în scurt timp într-un bar din apropierea școlii. La controlul sumar, asupra lor au fost găsiți 200 mii lei și un ceas de mână marca „Casio”, bunuri obținute prin violență de la cei doi elevi. Cei în cauză au fost conduși la Poliția Tg.Mureș unde continuă cercetările.

Potolit de jandarmi.
Luni 8 februarie a.c., lucrători din cadrul Postului de Jandarmi Cobadin, au fost sesizați de o persoană că în centrul comunei se află un bărbat în stare de ebrietate care are asupra sa un cuțit și amenință că vrea să-și omoare un cunoscut. Jandarmii s-au deplasat în piața „Eroilor” din localitate și l-au identificat pe M.C.B., de 28 ani, domiciliat în Cobadin, care avea asupra sa un cuțit cu lama metalică de 25 cm și care continua să afirme că intenționează să omoare un prieten. Cel în în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii nr.61/1991, i-a fost confiscat cuțitul, care împreună cu actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă juțeul Medgidia.

Furturi de cablu din fibră optică.
La sfârșitul lunii ianuarie a.c., o patrulă auto de jandarmerie din cadrul Comandamentului de Jandarmi Județean Brăila, în urma unor informații, s-a deplasat pe strada Ghindului din Brăila și i-a prins în flagrant pe Vasilică C., de 46 ani și Paulică C., de 33 ani, ambii domiciliați în comuna Vădeni, jud. Brăila, în timp ce sustrăgeau cablu de fibră optică din rețeaua locală de televiziune prin cablu, provoncând un prejudiciu în valoarea de peste 500 Euro. Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate, iar celor doi le-au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.


(581 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Buletin informativ al Jandarmeriei Române din data de 10 februarie 2005 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4406981468201 seconds.