Joi, 10 Februarie 2005 - 09:16 AM Aleg.RO: Gusa a plecat si din PD cu coada-ntre picioare

Publicat de: Alina Mihai

evenimentulzilei Cozmin Gusa si-a dat ieri demisia din PD, dupa ce conducerea reunita a partidului i-a retras sprijinul politic si a recomandat excluderea sa din rindul democratilor. Alaturi de Gusa au demisionat si alti doi sustinatori ai sai, deputatii Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru. Cei trei au anuntat ca vor ramine deputati independenti.

Ieri la prinz doua din structurile de virf ale PD au fost convocate pentru a transa prin vot subiectul Gusa. In unanimitate, conducerea partidului s-a exprimat pentru cea mai severa sanctiune: retragerea sprijinului politic. In plus, a fost adresata filialelor din care fac parte cei trei propunerea ca acestea sa avizeze excluderea din partid. Propunerea de sanctionare a lui Cozmin Gusa, a Laviniei Sandru si a lui Aurelian Pavelescu a fost facuta, in mod surprinzator, de organizatiile de tineret ale partidului, si nu de adversarii directi ai acestora - Adriean Videanu, Radu Berceanu sau Liviu Negoita.

Rechizitoriul lui Boc

Explicatia gestului a venit insa din partea presedintelui PD, Emil Boc, care a aratat ca cei trei se fac vinovati de prejudicierea imaginii Partidului Democrat. “Actiunile acestora din ultima saptamina au fost contrare statutului PD. Au prezentat ca declaratie politica o discutie informala a membrilor de partid, au atacat prin actiunile lor pe diversi membri PD, inclusiv pe presedintele statului, Traian Basescu, au slujit activitati de grup in interes personal, au militat pentru alte subiecte marginale decit agenda noastra, care se refera la actele de guvernare si la cistigarea alegerilor locale”, a fost rechizitoriul facut de presedintele PD Emil Boc. Alaturi de alti lideri ai PD, Boc i-a acuzat pe cei sanctionati ca scrisoarea de sustinere pentru candidatura lui Gusa la presedintia PD a fost “transformata grosolan” si ca aceasta nu s-a bazat pe acordul semnatarilor.
In plus, Boc a cerut celor trei sa renunte si la mandatul de parlamentar, pe care l-au cistigat candidind pe listele PD.

Mesaj special pentru Basescu

In replica, la o jumatate de ora dupa finalul reuniunii PD, Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu au anuntat ca renunta de buna voie la PD pentru “a nu mai supune la presiuni filialele partidului”. Cozmin Gusa a fost extrem de dur la adresa fostului presedinte al PD, care l-a adus in acest partid cind a plecat din PSD. “Am un mesaj special pentru Traian Basescu. Oricit ar vrea sa se mascheze la Palatul Cotroceni, e limpede ca a fost in mijlocul acestor evenimente de la PD. In momentul cind am luptat pentru el, in 2004, si l-am sprijinit, aveam speranta ca va ajunge un “Ataturk”, daca nu mai mult. Dupa reactiile pe care le are si dupa presiunile pe care le face, imi seamana foarte mult a “Lukasenco”. Onoarea ii lipseste si, mai devreme sau mai tirziu, acest lucru va fi extrem de vizibil pentru romani”, a declarat Cozmin Gusa. El a precizat ca nu se va inscrie in alt partid si ca, deocamdata, se va concentra asupra intaririi in filiale a asociatiei sale apolitice - Initiativa 2003.


(584 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Alina Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Gusa a plecat si din PD cu coada-ntre picioare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.92439889907837 seconds.