Miercuri, 09 Februarie 2005 - 08:04 AM Aleg.RO: Batalia pentru suprematia in PD, la cote alarmante

Publicat de: Adrian Horincar

curentul Conflictele din interiorul PD sunt departe de a se fi terminat. Cozmin Gusa a declarat, in cadrul unui interviu, ca asupra presedintelui Traian Basescu se fac presiuni mari din partea lui Ion Iliescu. In replica, presedintele interimar al formatiunii, Emil Boc, a aratat ca Gusa "cauta publicitate cu orice pret", afirmatiile sale reprezentand o dovada de "imaturitate politica". Mai mult, vicele democrat Radu Berceanu a anuntat ca va cere sanctionarea lui Gusa la sedinta Biroului Permanent National.


Asa cum deja ne-au obisnuit, liderii PD continua razboiul pentru putere, in ciuda zambetelor afisate public. Schimbul de "suturi pe sub masa" intre Cozmin Gusa si "vechea garda" este alimentat cu noi declaratii, in fiecare zi.Boc si Berceanu contra Gusa


Cozmin Gusa a afirmat, intr-un interviu publicat ieri, ca asupra lui Traian Basescu se fac presiuni mari si ca are o informatie, neverificata inca, referitoare la "o fila noua in dosarul Ciuvica - Basescu, de care stie inclusiv Ion Iliescu". Conform lui Gusa, aceasta fila ar fi fost deja depusa si ar constitui motivul pentru care se exercita presiuni asupra sefului statului.

"Cozmin Gusa cauta publicitate cu orice pret si apreciaza ca orice este legat de Traian Basescu il poate aduce in atentia publicului. (...) Este o dovada de imaturitate politica", a apreciat Boc. Liderul democrat nu crede in existenta documentului ce ar viza colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea, document invocat in interviul acordat de Gusa, relateaza Mediafax. "Daca ar fi existat un asemenea document, adversarii politici n-ar fi asteptat ca Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale pentru a-l arunca in dezbatere. Cu siguranta, adversarii politici nu ne-ar fi crutat", a spus Boc. Intrebat daca Gusa va fi sanctionat de partid pentru declaratiile din ultima perioada, Boc a aratat ca oricare membru PD care "nu ramane in obiectivele partidului aflat la guvernare si cauta teme colaterale" risca sanctiunile prevazute de Statutul formatiunii.

Vicepresedintele PD, Radu Berceanu, a afirmat, ieri, ca va cere sanctionarea lui Cozmin Gusa la sedinta Biroului Permanent National de miercuri, pentru ca acesta a "recidivat". El va cere retragerea sprijinului politic pentru "disident". Berceanu a mai apreciat ca lui Gusa "ii lipseste caracterul" si ca acesta incearca sa-si formeze un grup propriu de deputati, la fel cum face Victor Ponta la PSD.


Zazania se extinde in teritoriu


Deputatul PD de Suceava Aurel Olarean a anuntat ca sustine candidatura colegului sau Cozmin Gusa la presedintia partidului. Olarean se numara printre cei 17 semnatari ai scrisorii adresate fostului PSD-ist, prin care-l indeamna "sa participe la depunerea unei motiuni pentru castigarea alegerilor din partid".

In contrapartida, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia si presedintele PD Alba, ne-a declarat ca aparitia numelui sau in fruntea listei celor care il sustin pe Gusa pentru presedintie nu este corecta. "Procedura e alta. Voi astepta sa vad motiunile candidatilor si ma voi pronunta dupa aceea". In ceea ce priveste faptul ca a semnat scrisoarea, el a spus ca voia sa discute telefonic cu Cozmin Gusa, cu care a colaborat foarte bine in campanie, pentru ca nu stia de ce acesta devenise inactiv. El a semnat scrisoarea la insistentele Laviniei Sandru, pentru ca aceasta i-a spus ca va avea mai mare greutate decat un simplu telefon, dar a fost foarte suparat atunci cand documentul a devenit public, considerand ca deputata PD a gresit grav. Hava a spus ca este constient ca semnatura lui i-a surprins pe multi, deoarece este un apropiat al lui Emil Boc.


(792 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adrian Horincar


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Batalia pentru suprematia in PD, la cote alarmante | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77644801139832 seconds.