Miercuri, 09 Februarie 2005 - 07:59 AM Aleg.RO: Presedintele TVR demisioneaza conditionat

Publicat de: Adrian Horincar

curentul Valentin Nicolau, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca isi depune demisia la parlament, urmand ca aceasta sa se aplice din momentul in care presedintele Traian Basescu va promulga noua lege de functionare a SRTv. Nicolau a spus ca principalele modificari care ar trebui aduse vechii legi de functionare si organizare a TVR se refera la modul in care este ales in prezent Consiliul de administratie si la functia pe care o detine el insusi in TVR. "Nu este normal ca aceeasi persoana sa fie in acelasi timp director general al TVR si presedinte al Consiliului de administratie al institutiei, a spus Nicolau. El a mentionat ca noua lege a TVR "trebuie sa fie conforma cu modelul european privind televiziunile publice si complet depolitizata".

Valentin Nicolau a declarat ca demisia sa va stimula parlamentarii sa grabeasca schimbarea legii. "Legea e defecta de 10-11 ani. Ne facem ca uitam ca legea e defecta de atata amar de vreme".

In ceea ce priveste recentele conflicte mediatice dintre Nicolau si presedintele Basescu, directorul TVR a spus ca amestecul acestuia in problemele TVR este un exemplu clar de imixtiune politica in televiziune.


(584 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adrian Horincar


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Presedintele TVR demisioneaza conditionat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.86739993095398 seconds.