Miercuri, 09 Februarie 2005 - 07:56 AM Aleg.RO: Basescu anunta ca va face presiuni asupra institutiilor "pentru a intra in normalitate"

Publicat de: Liliana RUSE

adevarul "Independenta a speriat pe cativa, ii dezorienteaza pe multi. Uitati-va cum tipa daca nu i-a mai sunat nimeni, fie ca discutam de o televiziune, fie ca discutam de magistrati, de organisme de presa chiar! Sunt dezorientati de independenta. Dupa ce au constatat, dupa vreo luna, ca nu ii cauta nimeni, au inceput sa-si tipe independenta, facand abuz de institutiile pe care le conduc". Asa a comentat, ieri, la un seminar cu oamenii de afaceri, presedintele Traian Basescu iesirile publice recente ale directorului general al TVR si a sefului Consiliului Superior al Magistraturii, care au acuzat, direct sau voalat, presiuni politice din partea Palatului Cotroceni. Basescu s-a referit in mod direct la declaratia presedintelui CSM, Dan Lupascu, in care acesta cerea ca magistratii sa fie lasati sa-si faca treaba. "Sunt absolut de acord, dar nimeni nu va tolera, in Romania, ca, sub afirmatii ca "sa fim lasati sa ne facem treaba", sa constatam, peste cinci ani, ca nu ne-am facut-o sau ca ne-am facut-o prost", a spus Basescu. El a promis ca, in calitate de sef al statului, "nu va conteni sa preseze institutiile statului" sa isi faca treaba acum. "Ca presedinte, nu sunt dispus ca, de dragul povestii "lasati-ne sa ne facem treaba", sa risc momentul intrarii in normalitate", a afirmat Traian Basescu. Presedintele nu ia in seama acuzatiile conform carora interventiile si presiunile sale sunt neconstitutionale si "rearanjeaza" institutiile independente: "Eu cred ca este gresita abordarea. Va asigur ca orice campanii de presa ar fi, nu voi renunta la a face presiuni pe institutiile statului sa intre in normalitatea ceruta de asipratia noastra elementara de a fi membri ai UE in 2007".


(510 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la Liliana RUSE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Basescu anunta ca va face presiuni asupra institutiilor "pentru a intra in normalitate" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71392393112183 seconds.