Miercuri, 09 Februarie 2005 - 07:44 AM Aleg.RO: Premiera: Traian Basescu urecheaza guvernul Tariceanu

Publicat de: Cristian Oprea

evenimentulzilei Presedintele Traian Basescu a criticat pentru prima data, ieri, guvernul Tariceanu. Seful statului a apreciat, in cadrul unui seminar economic: “Deja s-a ratat indeplinirea unui prim obiectiv”. Nemultumirea acestuia este legata de faptul ca guvernul nu a introdus, o data cu relanxarea fiscala, si “elemente clare privind criminalitatea economica”.

“Bijbiim prin Codul Penal pentru a gasi artificii”, a afirmat ieri presedintele Traian Basescu, la o masa rotunda cu oameni de afaceri organizata de “Business Review”. Supararea sefului statului este determinata de faptul ca guvernul lui Calin Popescu-Tariceanu a redus fiscalitatea, asa cum a promis in campania electorala, dar nu a modificat si legislatia, in sensul asimilarii evaziunii fiscale cu criminalitatea economica. Traian Basescu a explicat celor prezenti la masa rotunda ca, o data cu reducerea fiscalitatii, trebuia sa fie introduse si elementele privind sanctionarea evazionistilor, dar si o mai mare rapiditate a derularii procedurilor falimentului, care “sint foarte necesare”. “Deja s-a ratat indeplinirea pina la capat a unui prim obiectiv”, a afirmat Basescu. In plus, presedintele a declarat ca nici macar nu era nevoie de o modificare dramatica de legislatie, care este, in general, adaptata la cerintele Uniunii Europene.

Din nou despre contractele dubioase

Traian Basescu a insistat si ieri, la reuniunea organizata de “Business Review”, asupra faptului ca executivul va analiza toate contractele incheiate fara licitatie, iar firmele carora le-au fost atribuite vor trebui “sa vina la preturile pietei”, in caz contrar respectivele contracte urmind a fi anulate.
Seful statului a precizat ca guvernul va analiza atent toate contractele atribuite fara licitatie, tinind cont si de nivelul daunelor care ar trebui platite in cazul rezilierii lor. El a aratat ca, daca e oportun, vor fi organizate licitatii pentru reatribuirea acestor contracte, iar daca nu este posibil, “furnizorul va trebui sa revina la preturile pietei”. Basescu a spus ca atribuirea contractelor pentru realizarea tronsonului de autostrada Bucuresti-Brasov s-a facut “printr-un simulacru de licitatie”, la fel ca si in cazul contractului pentru autostrada Brasov-Bors si in cel al securizarii frontierelor cu firma EADS, la care deja se constata “niste suprapuneri penibile”.


(528 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Cristian Oprea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Premiera: Traian Basescu urecheaza guvernul Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0215990543365 seconds.