Marți, 11 Ianuarie 2005 - 09:10 AM Aleg.RO: "Cei care au comis ilegalitati vor raspunde!"

Publicat de: e.fogarasi

evenimentulzilei Liberalul Danut Culetu, noul prefect al judetului Constanta, a fost instalat ieri in functie de ministrul finantelor Ionut Popescu. Recunoscut ca unul dintre cei mai buni bancheri din Constanta, Danut Culetu a produs o mare surpriza cind a acceptat sa ocupe fotoliul de prefect, mai ales ca din 1990 pina acum a refuzat toate functiile publice care i s-au oferit.

De ce ati acceptat sa fiti prefect de Constanta?
Este un lucru nou pentru mine. Sint activist politic inca din 1990 si stiu ce se intimpla in toate domeniile in judetul Constanta. Vreau sa contribui la schimbarea pe care constantenii au facut-o transant la alegerile generale, sa contribui la depolitizarea institutiilor statului.
Totusi, ce v-a indemnat sa acceptati functia?
Teama oamenilor. Este ingrijorator ca in Constanta a aparut din nou teama. Oamenilor le este frica de tot ce este abuziv, imoral, ilegal si sint speriati ca, daca sesizeaza ceea ce vad, acest lucru se poate intoarce impotriva lor. Au invatat sa taca de frica. Este tragic ca toate astea se intimpla la 15 ani de la revolutie.
Si ce e de facut?
Am devenit prefect pentru ca vreau ca in Constanta sa fie o atmosfera normala, oamenii sa faca afaceri, sa-si vada de viata de zi cu zi. Asta pentru ca PSD este partidul care a degradat la Constanta relatiile umane, controleaza totul, in functie de interesele membrilor sai. Nu mai exista competitie, totul este acaparat de oamenii PSD-ului.
In campania electorala spuneati ca orasul are cele mai impovaratoare taxe din tara.
Asa este. Voi monitoriza cu obstinatie absolut toate hotaririle consiliilor locale si judetene, este esential. Daca acestea vor lovi in interesul oamenilor, le voi ataca in contencios administrativ.
Rusinoasele taxe de bariera si de protectie vor trebui sa dispara. Eu nu am venit la prefectura sa ma razbun, dar, asa cum a spus si Theodor Stolojan in campanie la locale, pentru PSD Constanta vom avea cea mai cumplita pedeapsa: ii vom impune sa respecte legea.
Care vor fi relatiile cu administratia locala condusa de Radu Mazare si de Nicusor Constantinescu, asociatul lui in afaceri si vicepresedinte al PSD?
Mi-as dori sa fie in termenii legii. Sper sa gasesc un spirit de colaborare. Sint insa hotarit sa nu fac nici un fel de compromis in ceea ce depinde de mine. Mai multe nu are rost sa spun deocamdata. E timp pentru toate. Avem treaba multa.
Constanta este recunoscuta ca zona unde exista mai multi baroni locali...
Stiu foarte bine si vad de atitia ani - ca doar in toata aceasta perioada am fost consilier local si judetean si vicepresedinte de partid - ca a fi baron local inseamna sa beneficiezi de averea publica in urma functiilor pe care le detii. Ceea ce vreau sa spun, deocamdata, este: daca acest lucru s-a intimplat la Constanta, cei care au comis ilegalitati vor raspunde in mod clar si cit mai repede cu putinta.
Sinteti inculpat in dosarul “Flota” alaturi de alte 81 de persoane. Cum ati ajuns in atentia organelor de ancheta?
Cred ca nu mai este nevoie sa-l citez pe Traian Basescu, este un dosar contrafacut. Principala tinta a fost, de fapt, Basescu. Eu am fost membru in CA al companiei Petromin in perioada 1998-1999 in calitate de specialist bancar. M-au intrebat despre niste contracte externe. Totul s-a facut cu avizul unei comisii juridice de la Londra, asa ca acum sint convins ca in fata oricarei instante din lumea asta imi voi dovedi nevinovatia. Nu am de ce sa ma tem, dosarul este o facatura, dovada si stenogramele PSD pe care dv., la “Evenimentul zilei”, le-ati difuzat.
Leila Florescu
PSD-istii s-au calcat in picioare la investire

Investirea lui Danut Culetu in functia de prefect al judetului Constanta a avut loc ieri dupa-amiaza, in prezenta a cel putin 500 de persoane. In sala mare a prefecturii au fost prezenti si un numar impresionant de PSD-isti. Dupa ce fostul prefect PSD, Gheorghe Martin, i-a urat succes lui Culetu, s-a aratat convins ca judetul Constanta are institutii puternice, care au aplicat programul guvernului Nastase. Noul prefect nu a fost insa de aceeasi parere. Danut Culetu a acuzat politizarea excesiva a institutiilor statului, lucru despre care a precizat ca va fi reglementat. El le-a promis solemn constantenilor ca vor avea parte de schimbarea pe care au dorit-o la alegerile generale.


(977 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la e.fogarasi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

"Cei care au comis ilegalitati vor raspunde!" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64935803413391 seconds.