Marți, 27 Septembrie 2005 - 08:32 AM Aleg.RO: Basescu: adio, anticipate!

Publicat de: F.C

Cotidianul Basescu nu scapa nici o ocazie sa discute despre grupurile de interese din jurul guvernului. In prezenta unor oameni de afaceri romani si straini, presedintele a declarat toleranta zero fata de coruptie. Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la o conferinta pe teme economice, la care au participat investitori romani si straini, ca actuala Putere nu mai poate aduce in discutie subiectul alegerilor anticipate inainte de 1 ianuarie 2007: „Momentul potrivit a fost pierdut. Am fost un suporter al acestei idei, dar acum trebuie sa depasesc acest moment“. Seful statului a mentionat ca in Romania va fi instabilitate politica abia in ziua in care el va spune ca nu mai are incredere in Tariceanu. „Nu sint pregatit sa spun ca nu am incredere in premier si va garantez ca nu voi face presiuni pentru schimbarea guvernului. Insa voi face presiuni pentru ca guvernul sa-si indeplineasca obligatiile asumate“, a mai spus Basescu. El a readus in centrul atentiei si problema grupurilor de interese din jurul Palatului Victoria. Basescu a declarat, referindu-se la coruptie, ca „va manifesta toleranta zero fata de grupurile de interese care erau obisnuite sa graviteze in jurul guvernului“.

Crestere economica pina la 5%

Referindu-se la mediul de afaceri din Romania, seful statului a zis ca introducerea cotei de impozitare de 16% atit pe profit, cit si pe venit a fost unul dintre cele mai benefice elemente pentru tara noastra. „Reformarea sistemului fiscal este o carte verde pentru atragerea investitorilor, a spus Basescu. Totodata, el a pledat pentru „finalizarea nesfirsitului proces de privatizare“. La rindul sau, Nenad Paceck, director in cadrul Economist Inteligence Unit, a spus ca in urmatorii patru-cinci ani Romania ar putea inregistra o crestere economica intre 1,5 si 5% pe an.

Integrarea, singura prioritate

In privinta integrarii, Basescu a spus ca aceasta este singura prioritate majora a Romaniei pe termen scurt. „Romania nu are un plan alternativ pentru aderarea la UE in 2008, a mentionat presedintele, adaugind ca, „daca cineva pune sub semnul intrebarii integrarea Romaniei, atunci este in afara timpului“.


(1217 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la F.C


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu: adio, anticipate! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.