Vineri, 23 Septembrie 2005 - 07:21 AM Aleg.RO: PD mai face un pas spre ruperea Alianței D.A.

Publicat de: ---

azi Supărat că premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a luat-o înainte în problema consultării partidelor, Traian Băsescu a apelat, se pare, la partidul său, care, și de această dată, nu a mișcat în front. PD nu a onorat invitația premierului, fiind ocupat cu alte probleme, "mult mai importante". Democrații de rând nici nu știau, ieri dimineață, dacă se va prezenta cineva din conducere la Palatul Victoria. Alții, mai informați, puneau neparticiparea PD pe seama faptului că președintele Emil Boc și secretarul general Vasile Blaga sunt la Cluj, unde au o acțiune importantă privind poliția locală și un seminar legat de coridorul IV. Inițial, se susținea că președintele executiv, Adrian Videanu, este și el la Cluj, din același motiv, pentru ca, ulterior, să susțină că, de fapt, Videanu e bolnav. În ultimă instanță, PD a dat un comunicat de presă prin care anunța că, vezi Doamne, "se consultă permanent și pe orice subiect cu PNL".
"Liderii PD și PNL, Emil Boc și Călin Popescu-Tăriceanu, au avut, foarte recent, consultări cu privire la punctul de vedere al Alianței D.A. asupra priorităților legislative necesare integrării României în Uniunea Europeană, iar prezența reprezentanților Partidului Democrat la consultările de la Guvern nu a fost posibilă din motive absolut obiective", se arată în comunicatul PD. Motivele obiective invocate sunt acelea potrivit cărora președintele Emil Boc și secretarul general Vasile Blaga se află la dezbaterea unui proiect-pilot privind poliția locală, programată cu multă vreme înainte și la care sunt prezenți reprezentanți MAI, prefecți, primari și viceprimari din toată țara.
Gurile rele spun, însă, că PD a vrut să arate pisica Guvernului, sugerând o posibilă retragere a miniștrilor democrați, care astfel ar rămâne în minoritate. Pe de altă parte, unii liberali susțin că, chiar dacă ar fi așa, n-ar fi o mare pierdere, mizând pe spijinul PSD în varianta unui guvern minoritar.


(1004 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

PD mai face un pas spre ruperea Alianței D.A. | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54583787918091 seconds.