Marți, 01 Februarie 2005 - 03:00 PM Aleg.RO: Încă două alarme cu bombă la Buzău

Publicat de: Cristina DINULESCU

AMOS News Pirotehniștii, polițiștii, inspectorii de la Protecția Civilă Buzău au fost și astăzi puși pe drumuri de două apeluri telefonice care anunțau amplasarea unor bombe. De această dată alarma a fost dată în municipiul Buzău, la Palatul Comunal și la Liceul Pedagogic. Primul apel a fost dat în jurul orei 13:00, de la un telefon public din cartierul Dorobanți și anunța că la Primărie a fost pus un dispozitiv exploziv. În scurt timp, specialiștii în pirotehnică s-au deplasat la fața locului și au evacuat o mare parte dintre angajații din Palatul Comunal. În jurul Primăriei, circulația rutieră și a pietonilor a fost interzisă pe toată durata operațiunii de căutare a bombei. Salariații Primăriei care s-au întors de pe teren au fost împiedicați să intre la locul de muncă.

Cu câteva minute înainte de finalul intervenției la Palatul Comunal, pirotehniștii au fost solicitați la Liceul Pedagogic unde de la un telefon public din zonă a fost anunțată o bombă. Elevii și profesorii au fost evacuați din clase. Copii care au venit la ore au fost opriți să intre în curtea liceului iar profesorii le-au recomandat să revină la școală în jurul orei 17:00.

În ultimele trei zile, în județul Buzău au fost înregistrate opt alarme false cu bombă. Șefii Poliției se gîndesc deja la cîteva măsuri preventive.
Potrivit legii, alarmarea în fals a populației este un act de terorism și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani. De asemenea, în cazul minorilor, părinții suportă toate cheltuielile legate de intervenția specialiștilor în cazul unei alarme false.


(599 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina DINULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Încă două alarme cu bombă la Buzău | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70313405990601 seconds.