Miercuri, 31 August 2005 - 12:20 PM Aleg.RO: Întrevedere între Traian Băsescu și Jean Asselborn

Publicat de: ---

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/BasescuTraian60x80.jpg" align=left vspace=5>Președintele României, Traian Băsescu, a avut astazi, 31 august, o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe și al imigrației din Marele Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, aflat în România în vizită oficială. Convorbirile șefului statului cu înaltul demnitar luxemburghez s-au referit în principal la stadiul pregătirii României pentru aderarea la Uniunea Europeană, fiind subliniat de către partea română caracterul de prioritate absolută al demersurilor pentru realizarea aderării la 1 ianuarie 2007.

Președintele României a trecut în revistă măsurile adoptate la nivel guvernamental în ceea ce privește combaterea corupției și a insistat pe hotărârea cu care atât executivul, cât și instituția prezidențială vor urmări desfășurarea în condițiile cele mai bune a activității instituțiilor cu atribuții pe linia pregătirii pentru integrare.

În privința cooperării în plan bilateral, atat presedintele Basescu, cat si ministrul Asselborn au remarcat stadiul relațiilor româno-luxemburgheze care se evidențiază printr-o importantă dimensiune culturală. O expresie concretă a acestei proximități culturale o reprezintă parteneriatul care se va crea în 2007 între cele două țări pentru participarea la festivitățile grupate sub genericul “Luxemburg și Marea Regiune: capitala europeană a culturii”.

Pe agenda discuțiilor la nivel înalt s-au mai aflat subiecte de interes comun ale actualității internaționale, precum situația de stabilitate în regiunea Balcanilor de Vest și soluționarea statutului provinciei Kosovo, strategia de acțiune în regiunea extinsă a Mării Negre, soluționarea crizei transnistrene, perspectivele privind aderarea Turciei la UE.


(741 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Întrevedere între Traian Băsescu și Jean Asselborn | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0168659687042 seconds.