Miercuri, 31 August 2005 - 08:32 AM Aleg.RO: Iliescu critica de pe margine

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei Fostul presedinte Ion Iliescu revine in atentia opiniei publice, dupa o absenta de mai bine de o luna. El lanseaza astazi a doua editie a cartii "Viata politica intre violenta si dialog". "Evenimentul zilei" a stat ieri de vorba cu fostul presedinte.
Iliescu a renuntat la planurile sale de a parasi PSD si pare dispus sa-si pastreze functia de lider al grupului senatorial. "Nu plec. Am decis sa raman. Cel putin deocamdata", ne-a declarat fostul presedinte.
Refuza insa in continuare sa participe la sedintele conducerii PSD, dar lasa sa se inteleaga faptul ca a trecut peste ceea ce s-a intamplat la congres. Sustine ca, in momentul de fata, are o "relatie fireasca" cu liderii partidului. Carora le critica insa reactia in scandalul stenogramelor. Iliescu le reproseaza o anumita lipsa de coerenta in transmiterea de mesaje: "Stenogramele i-au luat prin surprindere. Sigur este treaba lor (a conducerii PSD - n.r.). Ei trebuie sa-si faca o analiza, sa vada unde au gresit". Iliescu a negat vehement teoria lui Cozmin Gusa, presedintele PIN, potrivit careia s-ar fi aflat in spatele stenogramelor.
"Am citit si eu teoria asta a lui Gusa, cum ca lideri ai PSD veneau la mine, la Cotroceni, sa-mi dea raportul despre ce se intampla in partid. E o prostie", a spus Iliescu, insistand ca nu ar fi stiut de existenta acestor stenograme.
In legatura cu ideea crearii unui pol de stanga, initiativa a presedintelui Fortei Democrate, Petre Roman, fostul presedinte a precizat ca "nu este vorba de o constructie politica, ci de o platforma care sa permita tuturor fortelor de stanga sa se exprime, mai ales intelectualii".


(746 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Iliescu critica de pe margine | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.250107049942 seconds.