Joi, 25 August 2005 - 08:00 AM Aleg.RO: Markó Béla: Este nevoie de un guvern puternic și de activitate legislativă eficientă

Publicat de: ---

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/BelaMarko2_60x.jpg" align=left vspace=5>În introducerea conferinței de presă de miercuri, președintele UDMR, Markó Béla a atras atenția presei asupra situației grave din județul Harghita, creată de ploile torențiale de marți, exprimând totodată condoleanțe celor care și-au pierdut rudele în urma inundațiilor catastrofale. Precipitațiile abundente căzute asupra Odorheiului Secuiesc și împrejurimi, urmate de uriașe revărsări de ape au costat până în prezent 10 vieți omenești, alte peste 15 persoane fiind date dispărute. Guvernul trebuie să se concentreze atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, asupra refacerii pagubelor produse de inundații, a declarat Markó Béla, subliniind ca o prioritate și elaborarea unei strategii naționale de apărare împotriva catastrofelor naturale.

Referitor la remanierea guvernului, vicepremierul Markó Béla a menționat că aceasta s-a realizat rapid și operativ și și-a exprimat speranța că noii miniștri vor putea asigura o guvernare mai coerentă și mai eficientă. În opinia sa, schimbarea miniștrilor nu trebuie interpretată în nici un caz ca o sancțiune; remanierea executivului după o anumită perioadă este un fenomen firesc al actului de guvernare. Președintele UDMR nu a exclus nici reorganizarea structurii actualului executiv, opinând că mai ales în cazul agențiilor și autorităților guvernamentale ar fi necesară crearea unui sistem mai transparent, dar a adăugat că această restructurare nu trebuie făcută în viitorul apropiat.

Răspunzând la o întrebare, președintele UDMR a declarat că în cazul reorganizării Ministerului Transporturilor, Lucrărilor Publice și Turismului, UDMR ar ține la investirea cu atribuții depline a celor doi miniștri delegați actuali ai Uniunii.

În același timp, Markó Béla a subliniat că în prezent trebuie să ne concentrăm asupra întăririi Executivului, respectiv asupra funcționării organizate, coerente a coaliției și în Parlament. Săptămâna viitoare activitatea parlamentară reîncepe printr-o sesiune extraordinară, în cadrul căreia se va modifica regulamentul de funcționare a celor două Camere, după care se va proceda la înlocuirea președinților Camerei Deputaților și, respectiv, Senatului. „UDMR nu a urgentat această măsură, în opinia noastră au existat alte priorități, dar acum a venit timpul ca cele două camere ale legislativului să fie conduse tot de reprezentanți ai coaliției”, a menționat Markó Béla.

Președintele UDMR și-a exprimat în același timp speranța că activitatea din sesiunea parlamentară de toamnă va fi mult mai eficientă, semnalând că în foarte scurt timp se va modifica pachetul de legi privind administrația publică locală, ceea ce are ca scop crearea cadrului legal pentru descentralizarea administrației.


(394 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Markó Béla: Este nevoie de un guvern puternic și de activitate legislativă eficientă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0141069889069 seconds.