Joi, 25 August 2005 - 08:35 AM Aleg.RO: Demisii in bloc in PNL Prahova

Publicat de: Marius Nica

evenimentulzilei Organizatia PNL Prahova a fost decimata dupa ce mai multi membri importanti ai filialei au demisionat ieri in bloc. Este vorba de vicepresedintele liberalilor locali si, totodata, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, precum si persoane cu functii de conducere in Biroul Permanent al partidului. In total, opt consilieri judeteni, un primar si un consilier local au renuntat la calitatea de liberal, declarandu-se independenti.
"Am plecat din partid pentru ca statutul a fost incalcat in numeroase randuri, fara ca parerea noastra sa conteze si, mai ales, pentru ca lupta impotriva PSD in Prahova era imposibil de dus din interiorul PNL", a declarat Cristian Finichiu, consilier judetean si liberal demisionar. Cel vizat de aceste acuzatii este presedintele organizatiei, nimeni altul decat omul de afaceri Dinu Patriciu, care, la ultimele alegeri judetene, ar fi incalcat statutul pentru ca "grupul" lui Florin Anghel, principalul sau opozant din partid, sa nu acceada la conducerea filialei. Desi au trecut mai bine de doua luni de la acele alegeri, nici pana acum rezultatele nu au fost validate, contestatia semnata de Florin Anghel si ceilalti demisionari nefiind supusa inca atentiei Comisiei de Integritate. Desi am incercat sa obtinem punctul de vedere al presedintelui PNL Prahova, Dinu Patriciu, acest lucru nu a fost posibil.
In schimb, conducerea centrala a partidului a remis un comunicat in care anunta ca Patriciu va avea o discutie cu Anghel pentru a lamuri motivele demisiei. Desi demisionarii au declarat ca vor ramane independenti, surse din interiorul Partidului Democrat sustin ca acestia ar putea ajunge in filiala condusa de prefectul Corneliu Popescu. Aceasta miscare ar insemna practic ruperea Aliantei D.A., care a functionat in Prahova mai mult pe hartie.


(558 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Marius Nica


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Demisii in bloc in PNL Prahova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76407194137573 seconds.