Joi, 25 August 2005 - 08:31 AM Aleg.RO: Deputatul Boureanu: "Stenogramele sunt reale, sursa e credibila!"

Publicat de: Adina Anghelescu

Averea Dupa audierea lui Cozmin Gusa, in dosarul "Stenograme PSD" a fost audiat , ieri, deputatul liberal Cristian Boureanu. In calitate de martor. El le-a declarat anchetatorilor ca este sigur ca documentele sunt reale, fapt pe care l-ar fi dedus din mai multe fapte si evenimente petrecute in zilele in care acestea au devenit publice si din reactiile unor membri PSD. "Le-am spus procurorilor ca sunt sigur ca stenogramele sunt reale. Ma bazez pe credibilitatea sursei - pe care nu o pot dezvalui - si pe reactiile membrilor PSD in orele ce au urmat publicarii documentelor", a declarat Boureanu, la iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Mai mult, Boureanu a declarat pentru AVEREA: "Cei de la agentia Romnet mi-au spus ca sursa e credibila. Eu le-am primit documentele scrise, le-am citit si am spus sa le dea tuturor din presa. Cert este ca dupa o ora dupa ce stenogramele au aparut pe site, acest site a fost blocat..In legatura cu sursa, stiu doar ca mi s-a spus ca este credibila, dar nu o cunosc, si nici n-am vrut s-o cunosc!".

Boureanu a povestit si anchetatorilor cum au primit jurnalistii unei agentii de presa la care, la acel moment, era actionar majoritar, stenogramele atribuite PSD. Ei le-au citit si au sugerat sursei sa le publice pe site.

Potrivit lui Boureanu, unul din indiciile care demonstreaza "fara echivoc" veridicitatea stenogramelor este acela ca, la cateva ore de la publicare, site-ul a fost supus unor atacuri informatice venind de la calculatoare ale Guvernului sau ale altor institutii ale statului. Un al doilea aspect invocat de Boureanu in sprijinul afirmatiilor sale este acela ca, daca sunt analizate informatic, stenogramele contin urme ale calculatoarelor la care au fost redactate, acestea apartinand si ele Guvernului sau PSD.

"Pentru mine este clar ca aceste documente sunt autentice. Ganditi-va, in primele 48 de ore de la publicare nici unul din liderii PSD nu le-a contestat veridicitatea, ci mai toti au discutat despre cine le-ar fi putut sustrage. E clar ca era ceva ce ar fi putut fi sustras, e logic!", a afirmat Boureanu la iesirea de la audieri.

Deputatul PSD le-a sugerat anchetatorilor sa audieze si pe cei care sunt citati in respectivele stenograme, pentru a afla daca au facut sau nu acele afirmatii.

El a precizat insa ca procurorii vor fi obligati sa afle daca actiunile despre care se vorbea in documente au fost infaptuite si in realitate, pentru ca infractiunile sa existe cu adevarat. Numele lui Boureanu a fost invocat de liderii PSD, in cauza, pentru prima data, in luna noiembrie a anului trecut. Dintre PSD-isti au fost audiati pana acum Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu. Acest dosar a sosit de la PNA, cu declinare de competenta. Mai ramane de adaugat ca pana la aceasta ora anchetatorii nu au vreo caseta inregistrata, deci nu pot realiza vreo expertiza. Eventual, se poate expertiza informatic calculatorul care a primit stenogramele.


(499 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Averea

· Alte știri de la Adina Anghelescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Averea:

Deputatul Boureanu: "Stenogramele sunt reale, sursa e credibila!" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.81686997413635 seconds.