Joi, 25 August 2005 - 08:25 AM Aleg.RO: Sesiune extraordinară la Senat, săptămâna viitoare

Publicat de: A. Costa

azi În urma solicitării înaintate de șase senatori ai Coaliției, Biroul Permanent a decis, ieri, convocarea Senatului în sesiune extraordinară între 29 și 31 august. Președintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a spus că hotărârea a fost luată prin consensul membrilor Biroului Permanent, însă s-a convenit reformularea cererii de către inițiatori prin respectarea Constituției și procedurilor parlamentare în sensul că președintele Senatului este cel care dispune convocarea sesiunii extraordinare.
Ședința Biroului Permanent a durat aproape șapte ore, iar Văcăroiu a explicat situația prin faptul că "a fost o discuție liberă, existând 38 de luări de cuvânt". În prima zi a sesiunii extraordinare senatorii se vor reuni după-amiaza în ședință de plen, prilej cu care vor stabili obiectul sesiunii, iar apoi se vor aduce amendamente pe marginea proiectului Regulamentului de funcționare și organizare a Senatului, precum și Statutului parlamentarilor. Văcăroiu a precizat că, între 1 și 4 septembrie, se va întruni comisia senatorială specială de Regulament care va discuta amendamantele propuse pe această temă.
El a anunțat că sesiunea ordinară a Senatului va începe pe 5 septembrie, în prima zi urmând să se aleagă noua componență a Biroului Permanent. Începând cu 8 septembrie vor continua în Senat dezbaterile pe regulament. Întrebat dacă PSD va declanșa o grevă parlamentară, Văcăroiu a declarat că "o astfel de măsură ar reprezenta pasul patru", până acolo fiind pasul unu care este atacarea schimbărilor nedemocratice din regulament la Curtea Constituțională.


(545 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la A. Costa


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Sesiune extraordinară la Senat, săptămâna viitoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.7050290107727 seconds.