Joi, 25 August 2005 - 08:18 AM Aleg.RO: Năstase și Văcăroiu, greu de înlocuit

Publicat de: Adrian URSU

Gândul Nea Nicu Văcăroiu stă cu boarfele grămadă în mijlocul biroului. Mijește ochii și privește nostalgic pe geam, spre monumentul în formă de tirbușon cu dop de plută din Piața Palatului. Peste 4 zile părăsește cabinetul 1, al tizului său împușcat. Nu va fi însă evacuat cu elicopterul de pe terasă, ci cu camionul firmei de demenajări arvunită pe 30.000 de parai ca să-i mute agoniseala din 5 ani de mandat. De unde vine, știe. Unde se duce, nu-i mai este deloc limpede. Nu prea mai e clar nici cine este el. Câinoșii parlamentari ai pedeului și peneleului vor să-l facă din al doilea om în stat, neom. Să nu mai aibă Merțan negru, să nu i se mai adreseze lumea cu dom’ președinte, să nu mai roiască trepădușii în jurul lui, să nu mai țopăie cu doamna peste fusele orare din China până-n Chile. Și ce frumos îi aranjaseră noul birou din Casa Poporului... Nu mai e dreptate în lume, părerea lui!


Spectrul șomajului politic se ridică tot mai amenințător și în fața ochilor lui Adrian Năstase. Cu toate stratagemele colegilor din comisia de regulament, zilele lui ca șef de Cameră nu trec de 7. Președinția țării a ratat-o la o șuviță. Președinția partidului a pierdut-o la un complot de seară. Președinția deputaților era tot ce-i mai rămăsese pe cartea de vizită, că nici la asociația de locatari din Prezan nu mai merită să fie șef de când l-a gonit pe Băsescu din bloc. „Domnul deputat Năstase” – groaznic apelativ! Și doamna Dana, să fie ce? Așa ceva nu poate fi acceptat. La umbra zidurilor Castelului Bran s-a ticluit strategia de răzbunare a unei astfel de rușini: greva parlamentară. Toți senatorii și deputații PSD vor boicota lucrările Legislativului, dacă Văcăroiu și Năstase vor fi smulși din plușul jilțurilor prezidențiale. Că doar și Năstase și Văcăroiu au fost solidari până pe scările Parchetului cu parlamentarii partidului chemați să dea cu subsemnatul!

Paradoxal, schimbarea celor doi prezidenți provoacă deranj și în familia Puterii. Eliminarea cuplului Năstase&Văcăroiu presupune, logic, înlocuirea lor cu oamenii PNL și PD. Bine-bine, dar cu cine? Pe Mona Muscă, favorită până la demisia cu care l-a obrăznicit pe premier, n-o mai vor oamenii lui Tăriceanu. Dincolo, la Senat, nici pediștii nu se dau în vânt după rebelul Radu Berceanu, care arăta ca fiind cel mai calificat pentru postul lui Nea Nicu. Dacă Mona și Radu nu, atunci rămân pe listă niște nume șterse, de care se jenează chiar și cei care vor cu orice preț exterminarea pesediștilor. Ca urmare, se pregătește o rocadă între partide, ia tu Senatul și dă-mi mie Camera, deși nici așa nu se rezolvă problema cu notorietatea și prestanța candidaților Alianței.

După examenul ratat al remanierii, acesta e al doilea test la care PNL și PD riscă să pice: criza de cadre competente va fi din nou vizibilă și riscă să umbrească chiar și mult așteptata victorie pentru eliberarea de cotropitorii pesediști a ultimei moșii politice.


(520 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Adrian URSU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Năstase și Văcăroiu, greu de înlocuit | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72378206253052 seconds.