Joi, 25 August 2005 - 08:16 AM Aleg.RO: Deputatul Adrian Severin: Partidul Social Democrat este pregatit pentru un parteneriat pro-Europa cu toate partidele romanesti

Publicat de: Bogdan Apostolescu

gardianul Deputatul PSD Adrian Severin a declarat, ieri, ca fostul partid de guvernamant este gata pentru un parteneriat "pro-Europa cu toate partidele romanesti". In acest sens, el a precizat ca social- democratii condusi de Mircea Geoana sunt dispusi pentru o colaborare cu noul ministru al integrarii europene, Anca Boagiu, in vederea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Severin a afirmat ca nu se pune problema ca PSD sa intre la guvernare alaturi de actuala Coalitie. El a atras atentia ca Executivul condus de liberalul Calin Popescu-Tariceanu "isi permite sa califice ministri la locul de munca".

Pe de alta parte, coordonatorul Departamentului de relatii externe si afaceri europene al PSD a explicat ca Uniunea Europeana nu poate devia coridorul IV, evitandu-se astfel teritoriul romanesc pentru ca acesta este deja stipulat in Tratatul de Aderare. Problema consta in faptul ca "Uniunea dispune de fonduri limitate" si nu ofera bani atunci cand Romania o cere, a accentuat fostul ministru de externe.


Ucraina ne ignora

De asemenea, Severin a aratat ca "in relatiile cu Ucraina, Romania ramane izolata". "Punctele noastre de vedere sunt sustinute numai de noi, in timp ce Romania agreeaza solutiile Ucrainei", a subliniat Severin. Pe de alta parte, fostul ministru de externe a spus ca nici relatiile cu Republica Moldova nu sunt satisfacatoare, adaugand ca Romania trebuie sa se implice mai mult in rezolvarea crizei transnistrene. "Ne trebuie o strategie pentru Transnistria", a conchis Severin.


Banii irakieni

Totodata, Severin a afirmat ca Romania, in ceea ce priveste Irakul, a fost pusa in situatia "sa faca un sacrificiu financiar", subliniind ca nu se punea problema ca tara noastra "sa ceara datoria cu valiza", ci existau alte metode prin care aceasta putea fi platita, in timp, de statul irakian.


(458 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Bogdan Apostolescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Deputatul Adrian Severin: Partidul Social Democrat este pregatit pentru un parteneriat pro-Europa cu toate partidele romanesti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4544069766998 seconds.